Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Kerst

De baksels van Heel Holland Bakt 2019 – Kerst staat in het teken van de feestdagen

Nu het bakprogramma van Omroep Max later in het seizoen wordt uitgezonden, is het de uitgelezen kans om in het teken van de feestdagen te staan. Dat begon vorige week met een spektakel stuk waar de adventskalender centraal stond. In derde aflevering Heel Holland Bakt 2019 – Kerst gaan de thuisbakkers aan de slag met de meest uitbundige feestdag van het jaar.

Dit keer krijgen de thuisbakkers de kans om vanaf de eerst opdracht van de derde aflevering te laten zien, hoe goed zij met de kerst stress om kunnen gaan. Tijdens de kerstdagen kan je natuurlijk niet zonder een kersttulband, niet als cake maar brood. In de signatuuropdracht kunnen er verschillende smaken worden toegevoegd.

Tijdens de eerste opdracht van Heel Holland Bakt 2019 – Kerst leken een aantal bakkers al snel naar de voorgrond te komen. Vooral Cas, Nicole en Maroeska deden het heel erg goed. De baksels zagen er lekker uit, maar volgend Janny en Robèrt klopte er ook genoeg niet. Want de baksels waren niet rijkelijk gevuld, of het de tulband moest meer rijzen. Voor Kim B leek het einde van wereld te zijn begonnen, want zag het al gebeuren dat het einde van haar deelname in zicht was.

Om te zien of de thuisbakkers de basistechnieken in huis hebben worden Janny en Robèrt de tent uit gestuurd, zodat er een Paris-Brest kan worden gebakken. Het is een Frans recept, waarbij soezen beslag moet worden omgetoverd tot een heerlijk dessert. Het klinkt heel erg makkelijk. Er was genoeg reden om met het zweet tussen de billen, achter het aanrecht te staan.

Welke baksels van de Heel Holland Bakt 2019 – Kerst aflevering brachten Janny en Robèrt in de juiste stemming?

De baksels van Heel Holland Bakt 2019 - Kerst staat in het teken van de feestdagen
Bron: Omroep Max & Roland J Reinders | Heel Holland Bakt

Want een aantal bakkers hadden moeite om alle ingrediënten op de juiste manier in het eind resultaat te verwerken. Toch leek Nicole te weten waarde room in gebruikt moest worden. Alleen wist zij niet boven aan te eindigen. Want Janny en Robèrt vonden die van Hanneke en Vincent het lekkerst en best. Waardoor alle bakkers hun best moesten doen om niet naar huis te hoeven, zeker Liesbeth, Kim B en G bungelde onderaan.

Het enige wat ik nog mis bij Heel Holland Bakt 2019 – Kerst is wat licht. De kerst wordt niet voor niets het feest van het licht genoemd. Bij de spektakel stukken moet er licht worden verwerkt. Waarbij de taarten letterlijk licht geven. Er zaten een aantal hele mooie spektakel stukken bij, waarbij ik direct een kerst gevoel kreeg.

Maroeska, had een hele mooie taart. Wat technisch heel goed in elkaar zat. Alleen wist het bij mij niet het kerst gevoel op te wekken. De andere taarten die bovenaan wisten te komen waren die van Nicole, Cas en Anna. Er was ook een hoop heisa in de tent, want Liesbeth had een hele hoop stress te verduren gehad. Waarmee haar afscheid steeds duidelijker werd.

Met het einde van Heel Holland Bakt 2019 – Kerst, is de tussenstand van de thuisbakkers bekend. Maroeska gaat er met de meesterbakker titel naar huis. Met Cas op haar hielen. Ook weten Anna, Nicole en Hanneka richting de top te gaan. Kim B en Kim G lijken nog in gevaar te zijn. Volgende week weer een nieuwe aflevering, waar Oud & Nieuw als thema wordt gebruikt.

Latest Reviews

Ook interessant
New Movie Trailers
Kan jij niet wachten tot deze films draaien in de bioscoop?