Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Proefdag

Met de Heel Holland Bakt 2019 – proefdag zie je hoe de thuisbakkers worden gekozen voor de competitie

Aan het begin van de Heel Holland Bakt 2019 – Proefdag uitzending zag je hoe er eerst 500 thuisbakkers voor de tent stonden, maar er naar 10 bakkers moest worden gewerkt. Janny en Robert gingen niet alleen jureren, en het is heel leuk om een aantal oud winnaars en deelnemers te zien. Want zij weten hoe het is om mee te doen.

Voor mij was het na meer dan een jaar te hebben gewacht, heel fijn om weer terug te keren in het gezellig bak programma van Omroep Max. Het was namelijk tijd voor de Heel Holland Bakt 2019 – Proefdag. Er is voor een andere aanpak gekozen. Je krijgt al ware een kijk in de keuken van de voorselectie.

Er wordt gewerkt naar de 10 overgebleven thuisbakkers. Van de selectie met het spektakel stuk, na het technische opdracht hopelijk naar de tent. Voordat de 10 bakkers die door waren bekend werden gemaakt. Wist Heel Holland Bakt zichzelf al een beetje te verraden. Want een aantal deelnemers werden aan de hand van een korte introductie video aan je voorgesteld.

Eerst werd er een kleine opdracht buiten de Heel Holland Bakt tent. Er moest wordt gespoten op een taart. Het ging erom of de mensen de techniek in de vingers hebben. Waarbij ik met m’n hand voor mijn mond zat. Bij een aantal ging het heel sierlijk, terwijl een ander tijdens de 80 seconden zat te prutsen. Daarna moest er een Duits baksel worden gemaakt.

De Heel Holland Bakt – proefdag voelde voor mij als thuiskomen

Met de Heel Holland Bakt 2018 - proefdag zie je hoe de thuisbakkers worden gekozen voor de competitie
Bron: Omroep Max & Roland J. Reinders | Heel Holland Bakt

De Flammkuchen was de signatuur opdracht, waarbij er verschillende kanten op werd gegaan qua smaak. Van zoet tot zout en alles wat er tussen in zit. Zelf spraken de Flammkuchen van Cas, Maroeska, Arjen en Hanneke spraken mij het meest aan. Als ik zou mogen proeven, had ik daar een goede hap van genomen. Dan was het voor mij ook Heel Holland Bakt 2018 – Proefdag geweest.

Wat mij opvalt is dat er een goede diversiteit aan thuisbakkers is te zien in Heel Holland Bakt. Als het gaat om de leeftijd, afkomst, sekse of hoe goed iemand kan horen. Je krijgt een goed beeld hoe de samenleving in Nederland vandaag de dag. Ook diegene die door zijn naar de eerste officiële opdracht in de Heel Holland Bak tent, vormen een gevarieerde groep aan mensen.

Voor Anna, Vincent, Maroeska, Ahmed, Nicole, Liesbeth, Cas, Hanneke, Kim en Kim was Heel Holland Bakt 2019 – Proefdag een goede aflevering. Zij kregen te horen dat zij volgende week de strijd met elkaar aan gaan. Om in 2019 mogelijk met de winst er vandoor te gaan. Ik kan niet wachten, want er zitten ook een aantal interessante karakters tussen. Waardoor het een feest is om naar te kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Dit zijn de moderne kerst klassiekers