Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Vintage

In Heel Holland Bakt – Vintage ga je terug in de baktijd!

In Heel Holland Bakt - Vintage ga je terug in de baktijd!
Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Vorige week kon je voorzichtig kennis maken met de nieuwe thuisbakkers die de tent in mochten. In de voorselectie werd er gekeken wie de beste kans zou maken om het nieuwe seizoen te winnen. In ‘Heel Holland Bakt 2019 – Vintage’ ga je terug in de tijd. Want tot op de dag van vandaag worden er tig baksels gemaakt, en smullen er miljoenen mensen van. Het is ook eindelijk tijd om de bekende witte tent in te gaan. Lees hieronder de recap van de tweede aflevering.

Om te beginnen bij de signatuur opdracht. Er zijn een aantal bakkers die daadwerkelijk hun best hebben gedaan om iets anders neer te zetten. Toch viel het mij tegen hoe sommige bakkers een moderne twist gaven aan een oude bekende. Oftewel de toepasselijke titel: Heel Holland Bakt 2019 – Vintage. Voor mij waren de ’t Roerpearke van Cas, de Opgerolde kersentaart van Hanneke en de Zaanse Bramentaart van Maroeska de beste. Het bakken ging hen ook heel goed af.

Terwijl dat bij andere niet alles van een leien dakje ging. Zo zaten Ahmed, Liesbeth en Vincent er niet helemaal in. Het kan zijn dat zij nog in de bak spirit moesten komen. Zij stonden voor het eerst in de bekende baktent, wat voor de nodige stress en afleidingen kan zorgen natuurlijk. Gelukkig hadden zij een volgende opdracht om te laten zien dat er verbetering in zat.

Wat heel goed bij het thema Heel Holland Bakt 2019 – Vintage hoort zijn de appelbollen. Bij de technische opdracht moesten er vier worden gemaakt. Met een receptuur waarbij de hoognodige informatie op stond. Toen Robèrt zijn voorbeeld liet zien, had ik direct zin een appelbol. Voor de bakkers in de tent was het zweten geblazen, want zij hadden allemaal moeite om een goede appelbol te maken.

Bij de spektakel opdracht van de Heel Holland Bakt – Vintage stond er veel op het spel

Bij de spektakel opdracht van de Heel Holland Bakt - Vintage stond er veel op het spel
Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Bij het jureren was er genoeg op aan te merken. Stuk voor stuk was er wat mis mee, wat natuurlijk jammer is. Maar ook heel moeilijk maakt om een duidelijke winnaar aan te wijzen. Liesbeth wist zich positief neer te zetten en kwamen op een eervolle tweede plek terecht. Terwijl Maroeska met haar appelbol de meeste indruk wist te maken.

Nu het bakprogramma voor de feestdagen is gestart, kunnen de verschillende opdrachten ook worden aangepast. Daarom past Heel Holland Bakt 2019 – Vintage, zo goed bij de spektakel opdracht. Er moesten adventskalenders worden gebakken. Zodat je vanaf 1 december tot en met 24 december iedere dag iets hebt om te snoepen.

Voor mij waren de indrukwekkende baksels die van Cas, Nicole en Kim B. Waar er goed wordt gebakken, zijn er ook misbaksels. Helaas voor Ahmed en Maroeska ging er te veel mis. Van een taart dat in elkaar storten tot en met de speculaasboom dat brak. Voor mij was het snel duidelijk van welke bakker naar huis zou moeten.

Dat was Ahmed, hij liet te weinig technieken zien. En speelde in vergelijking met de andere bakkers op een veilige manier. Het hoeft niet slecht te zijn, maar hij bleef wel achter bij de andere. Voordat hij de tent verliet, maakte André van Duin bekend, dat Nicole er met de winst vandoor zou gaan. De eerste aflevering is uitgezonden en de Meesterbakker is bekend.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Nick Gardner – Young Girls