Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Wintersport

Ben jij klaar om de bergen op te gaan met de Heel Holland Bakt 2019 – Wintersport aflevering?

Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Er is weer een nieuwe week aangebroken in de baktent van het bekende bakprogramma. De periode dat mensen naar onder andere Oostenrijk of Zwisterland gaan is aangebroken. Daarom ook het toepasselijke thema bij Heel Holland Bakt 2019 – Wintersport. Vorige week moesten de bakkers afscheid nemen van Kim. Zij wist de volgende aflevering te halen, waarmee iedere thuisbakker zijn best moest doen om in de tent te blijven. De eerste opdracht was voor vele ook direct een pittige, want er moest een Mont Blanc taart worden gebakken.

Het hoofd inverdient was kastanjes, en daar mocht geen andere smaak over heen gaan. Maar het draait ook om de tegenhanger dat erin zit. Het is een subtiele smaak waar je als bakker de fout in kan gaan door een overheersende smaak erin te stoppen. Weten de bakkers het voor elkaar te krijgen om iets verrassends en smaakvols neer te zetten?

Wat mij vooral opviel, was dat Hanneke vooraf aan de eerste opdracht staat te klagen over dat het niet lekker is. Toch gaat zij gedurende de opdracht de verschillende keukens af om te snoepen. Nicole is er niet van gediend, maar Maroeska laat haar de verschillende smaken maar al te graag proeven. Vond ik een grappig moment dat ik zeker kon waarderen tijdens de Heel Holland Bakt 2019 – Wintersport aflevering.

Er werd een hoop geprutst in de tent, waar er uiteindelijk toch lekker baksels voor de jury werden neergezet

Zoals verwacht laat Anna de meest prachtige en zoals Janny en Robert het beschrijven lekkere baksel. Toch gingen een aantal bakkers de fout in door de taart te zoet, te droog of te lang hebben gebakken. Waardoor voor mij al duidelijk werd dat Anna grote kans zou gaan maken om met de titel ‘Meesterbakker’ van de week naar huis te gaan.

Robert laat de bakkers zweten. Want bij de meeste bakkers gaat er geen lampje branden bij de spiegel bol gebakjes. Er komen een hele hoop technieken bij kijken, waar er ook veel fouten kunnen worden gemaakt. De voorgaande technische opdrachten waren ook moeilijk, en het eind resultaat was soms niet om aan te zien. Waar tussen alle slechte toch een beste moest worden gekozen.

Over het algemeen wisten de meeste thuisbakkers wel wat zij moesten toen om de gebakjes te maken. Het waren de bloemen die voor een hoop gepruts zorgde. Maar wanneer Anna voorzichtig laat zien hoe het moet. Volgde de andere thuisbakkers al snel. Op alle spiegel bol gebakjes was iets aan te merken. Behalve de gebakjes van Anna. Waarmee Anna een sprint vooruit weet te trekken. Vincent en Hanneke staan op een gedeelde vijfde plek. Met op de vierde plek Cas.

Wie weet met het spektakelstuk van de Heel Holland Bakt 2019 – Wintersport aflevering het meeste indruk te maken?

Wie weet met het spektakelstuk van de Heel Holland Bakt 2019 - Wintersport aflevering het meeste indruk te maken?
Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Ook het spektakelstuk is moet een wintertafereel gaan worden. De eisen zijn: twee lagen en de taart moet merengue bevatten. Het valt direct op dat Cas en Hanneke het advies van de jury hebben opgevolgd. Want de één is gaan schoonmaken, terwijl de ander de stinkende best doet om een strakke en goed smakende taart neer te zetten.

Tijdens het bakken zelf, wordt Vincent zenuwachtig en probeert alle handelingen zo snel mogelijk te doen. Voordat André met de mededeling komt dat de tijd erop zit. Waarmee ik al kijker het al voor mij zie dat hij naar huis worst gestuurd. Want tijdens de laatste minuten, zie je dat alle hoop al snel weg is. De taart begint te lekken, ook al probeert Anna moed bij te praten.

De meest spectaculaire baksels zijn van: Nicole, Hanneke en Anna. Waarmee Hanneke zichzelf heeft terug gevochten. Niet onverwacht, is Anna de meester bakker van de week. En wat ver van te voren zag aankomen, was dat Vincent de tent moest verlaten. Welke baksels had jij graag willen proeven? Laat het hieronder achter.

Latest Reviews

Ook interessant
Disney Movie Review
Finding Dory