Heel Holland Bakt TV

De aflevering van Heel Holland Bakt was erg lekker

De tweede aflevering van Heel Holland Bakt kreeg het toepasselijke thema: erg lekker

Heel Holland Bakt kreeg deze week het them: ‘lekker’. André van Duin vond dit maar gewoontjes en maakte daar ‘erg lekker’ van. Het was een thema dat de drie opdrachten zou moeten samenvatten. Toch kreeg ik het gevoel dat de makers geen geschikte naam konden vinden en dit er van hebben gemaakt.

Dat veranderd niets aan de baksels en hoe lekker deze eruit zagen. De twee opdrachten die in het teken stonden van koeken of de laatste van chocolade. Je kon je vingers er bij (een aantal) aflikken. Want er ging weer genoeg fout. En dat had zoals altijd te maken met de planning en tijdsdruk.
Vorige week was het nog erg wennen in de tent. Maar de bakkers wisten zich beter staande te houden tijdens de ‘erg lekker’ aflevering.

Bij de signatuur opdracht moest er een koekjes taart gebakken worden

Om te laten zien wat zij aan creativiteit in huis hebben kregen de thuisbakkers de opdracht om een koekjes taart te bakken. Er zaten hele mooie en waarschijnlijk lekkere creaties bij. Bij Ine ging het bij de eerste opdracht van deze week meteen fout. Zij probeerde de taart zo goed als het kon te redden. Met de hulp van Gwenn en Corrie wist zij er nog iets van te maken. Maar haar koekjes taart was niet goed stijf.

Er waren ook genoeg baksels die dezelfde koek hadden. Toch wist je al snel genoeg wie er beter zou bakken.
Maarten en Rik hadden de Jan Hagel koek verwerkt in de taart, waarbij Maarten de vraag van Janny kreeg waar zij een bestelling kon plaatsen.
Vanessa had net zoals Ine haar koekjes taart niet goed terug gekoeld waardoor zij hem ook een beetje kneep. Marjolein maakte ook een kletskop taart en haar taart viel ook beter in de smaak bij de jury.

Hans wist de lekkerste koekjes taart te maken, zijn taart was een ode aan zijn oma. De Fryske Dúmkes waren kruimelig maar toch stevig. Als ik Janny moet geloven. Dat beloofde veel goeds voor de andere twee opdrachten en misschien ook wel een mooie titel.

Heel Holland Bakt Erg Lekker

De technische opdracht stond in het teken van de Utrechtse sprits

Zoals bij iedere technische opdracht krijgen de thuisbakkers een cryptisch recept waarbij de kennis die zij hebben moeten gebruiken. De Utrechtse sprits kreeg een introductie van André van Duin waarbij hij een gedicht voorlas. De meeste thuisbakkers hadden wel eerder een Utrechts sprits gegeten, maar niet gebakken.

De aanwijzingen met de drie stroken van vijf centimeter waren een aantal bakkers ontgaan. Zij moesten aan zien hoe de spritsen breder werden in de oven. Toen Janny en Robert hadden geproefd kwam er een winnaar van de opdracht naar voren. Alleen had ik diegene niet verwacht. Maarten had de Utrechtse Spritsen het beste gemaakt. Ondanks dat die niet diagonaal waren gedoopt.

Maar diegene die onderaan bungelde moesten hard hun best doen om zichzelf te redden. Vanessa, Ine en Corrie hadden de zenuwen voor het spektakel stuk te pakken.

Weten de bakkers een drie chocolade taart te bakken die erg lekker is?

Dit was een opdracht naar mijn hart. Bakken met chocolade, daar hou ik van. Alleen heb ik al snel het probleem waar Rik ook last van had. Hef werd te machtig. De taarten van Corrie, Hans en Nico zagen er heerlijk uit. De taart van Gwenn was explosief, alleen was die iets te kort in de vriezer geweest.

De drie dames die onderaan stonden wisten zich redelijk te herpakken. Ine was van haar zenuwen af en wilde zich gaan focussen op de Earl Grey taart. Corrie had een heerlijke taart met een zure nasmaak, ze was de suiker vergeten. En Vanessa had te veel cacao gebruikt in haar taart en het was een beetje aan de droge kant.

Wie moest de tent verlaten? En wie werd er meester bakker van de week?

Na al het bak geweld komt de jury samen met André van Duin om goed en slecht nieuws te brengen. Het zou erom spannen wie er naar huis zou gaan. Want Corrie, Ine en Vanessa hadden een aantal steken laten vallen. Toch wisten Corrie en Ina met goede resultaten te komen waardoor Vanessa naar huis moest.

De meester bakker van de week werd Hans, hij wist met zijn Ode aan Oma taart en chocolade spektakel stuk te jury te overtuigen van zijn kunnen. Daarmee is hij de jongste meester bakker ooit van Heel Holland Bakt. Ik hoop alleen niet dat hij te vroeg gaat pieken want dan zou hij de finale niet halen. Hij is zo secuur en zijn taarten zien er prachtig uit. Daarmee verdiende hij de titel Meester Bakker.

Latest Reviews

Ook interessant
The new TV season is coming! [Part 1]