Heel Holland Bakt TV

Heel Holland Bakt haalt de romantiek in huis


Omroep Max laat het najaar zoet beginnen en haalt de romantiek in de Heel Holland Bakt tent


Na een jaar zonder de thuisbakkers te hebben gezeten, zendt Omroep Max sinds afgelopen zondag het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt uit. Zij begonnen goed met het thema Romantiek om erin te komen. Als je aan het thema denkt hoort daar chocolade, aardbeien, passievrucht en noten bij. Hieronder mijn favoriete momenten van de romantische aflevering.


De gespannen gezichten van de thuisbakkers


Het was heel erg leuk om te zien hoe iedere thuisbakker aan de slag ging met de drie verschillende bak opdrachten. Tijdens de eerste twee draai dagen is het voor iedereen spannend, en weet je niet waar alles staat. Vooral de eerste dag was zoeken en testen. Bij het spektakel stuk merkte je dat bijna iedere thuisbakker zich goed thuis begon te voelen in de tent.

Het weer zorgt voor sensatie in de tent


André van Duin weet goed in te spelen op de momenten dat er iets onverwachts gebeurd. In de eerste aflevering was het meteen raak, en waaide er een flinke wind. De assistentie was zeker nodig en daar maakte de bakkers maar al te graag gebruik van. Nico had geen last van het weer, maar wel van de natuur. Hij werd lastig gevallen door een mug en raakte daar lichtelijk geïrriteerd.
In de promo van de volgende aflevering zorgt de regen voor een hele hoop commotie. André van Duin staat daar met de trekker al het water uit de tent te trekken.

Wat gaat er fout?


Er kon heel veel fout gaan tijdens de romantiek aflevering. Er werd veel met. Chocolade gewerkt en dat kan bij sommige baksels snel verkeerd uitpakken. Dat ondervonden Corrie, Rik en Maarten ook. Bij Rik ging het om de chocolade. Hij probeerde de zoenen er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Alleen ging dat niet zoals hij dat had gehoopt. Uiteindelijk zagen de zoenen en niet heel erg lekker uit, en waren Janny en Robert ook niet echt onder de indruk.

Corrie wilde met haar spektakel stuk laten zien dat zij oog had voor kleine details. Om de taart helemaal af te maken moesten er gemalen pistache noten aan de zijkant van de taart komen. Dit ging niet zonder enige slag of stoot. André van Duin wist de grap alleen maar groter te maken. Door te zeggen dat je normaal gesproken een speld kan horen vallen. Ik vond het hilarisch om te zien hoe Corrie zat te worstelen met de machine en haar noten.

Bij Maarten ging er niet heel veel mis, het enige wat ik storend vond waren zijn opmerkingen over dat het thema romantiek niet echt mannelijk was. Wat maakt dat uit, je staat in de tent van Heel Holland Bakt te bakken. Hoezo is het niet mannelijk als je bakt? Er zijn een hele hoop professionele mannelijke banketbakkers. Ik kon mij er aan storen toen dat een aantal keer werd benoemd tijdens de aflevering.

Deze thuisbakkers wisten de romantiek in de baksels te verwerken


Er ging ook een hele hoop goed, en tijdens zo’n eerste aflevering zie je al een aantal bakkers die meer in hun mars hebben. Marjolein, Hans, Vanessa en Gwenn zijn drie thuisbakkers die al een klein voorproefje hebben gegeven van wat zij kunnen. Bij Vanessa en Gwenn ging het tijdens de romantiek aflevering niet altijd goed, maar er zijn een aantal hele goede baksels bij.

Marjolein en Hans was de rustige bakkers die rustig bezig waren met bakken. Alleen benaderd Hans het bakken op een wetenschappelijk manier. De taarten van Hans en Marjolein zagen er wel prachtig uit. Ik kan niet wachten tot aanstaande zondag dat de nieuwe aflevering te zien is.

Latest Reviews

Ook interessant
Jurassic World: Fallen Kingdom Review