Heel Holland Bakt TV

Heel Holland Bakt zat vol met Cake

André van Duin zorgde voor een hobbelige start van een aflevering met het thema Cake

Heel Holland Bakt kreeg voor de tweede keer in het bestaan van het programma het thema: cake. Nu waren de verwachtingen hoog omdat er vorig jaar flink wat cakes waren gebakken. De derde aflevering had het thema Cake, alleen was dat niet merkbaar bij alle opdrachten. Genoeg over het thema en lees snel door naar de drie opdrachten waar de thuisbakkers er alles aan doen om door te gaan naar de volgende aflevering.

Vorige week bakte de bakkers alles zo lekker mogelijk. Dat was het thema van de tweede aflevering. Er werd met chocolade en heel veel koekjes werd gebakken. Klik hier om alles over de vorige aflevering te lezen.

De thuisbakkers gingen bloot met de naked cakes

Bij de introductie van de opdracht vertelde een hele hoop bakkers dat zij met een origineel idee kwamen. Want de naked cakes kregen grotendeels een citroen smaak. En wat er ook extra aan toe werd gevoegd waren de kruiden tijm en andere Italiaanse kruiden. Wat ik zelf een gekke combinatie vond. Corrie ging goed van start alleen was de naked cake de start van een aflevering vol tegen slagen. Hoe goed zij het thuis had voorbereid, haar natte doeken om de bakblikken werkten niet zoals verwacht. Het werd een naked cake dat aan de natte kant bleef.

Janny en Robert kwamen weer langs om de verschillende cakes te proeven. De thuisbakkers Hans, Gwenn en Rik kregen het beste kritieken. Ik snap dat die van Hans in de smaak viel, want hij had voor Robert bier in zijn beslag gebruikt. Om Janny tevreden te houden gaf aan hij volgende week prosecco te gaan gebruiken. Ik zou heel graag een stukje van de Tarte au Citron Meringuée taart willen proeven. Want die zag er super lekker uit.

De zwanensoezen zorgde voor een hoop geklieder

Ik heb tijdens de technische opdracht enorm gelachen. Want wat de thuisbakkers ook probeerde er kwamen heel veel variaties uit de oven. Van omeletten, pita broodjes en het moesten zwanensoezen voorstellen. Wat ik het meest hilarisch vond was dat de bakkers waar het finaal mis ging de moed erin bleef zitten. Maarten spoot de slagroom en room maar op wat een soes moest voorstellen. Janny en Robert hadden niet veel goeds te melden toen alles werd beoordeeld. Er waren meer slechte baksels dan hele goede.

Marjolein had de angstvallige eer om als beste uit de bus te komen. Corrie, Maarten en Ine bungelde onderaan en moesten zich gaan bewijzen met het spektakelstuk. Want geen van de thuisbakkers wilt tijdens de cake aflevering naar huis gestuurd worden.

Zwanensoezen Cake aflevering Heel Holland Bakt
Bron: Omroep Max

Het spektakelstuk

Het spektakelstuk van aflevering drie moest een verassing zijn wanneer het werd opengesneden. Janny verwoorde het als een ‘je weet niet wat je denkt taart’. En wat de thuisbakkers denken gaat alle kanten op. Corrie wilde een ijsjes taart maken, Ine wilde de jury verassen met een klein glaasje sterke drank. Maar Gwenn wist zijn fantasie op een hele goede manier te maken. Want hij wist de buiten- en binnenkant van de taart in de vorm en smaak van een meloen te maken.

De andere verassingen pakte niet zo uit als dat Corrie en Ine hadden gehoopt. Zelfs zo erg dat de jury het niet wist te waarderen. Maarten wist tijdens de Cake aflevering goed te bakken en de jury. Hij wist samen met Marjolein, Hans en Gwenn naar de grote hoogte te stijgen. Het zag er allemaal heerlijk uit en om één winnaar te kiezen vond ik heel lastig.

Wie moest de tent verlaten? En wie bakte het beste volgens de jury en kreeg de titel meester bakker?

Ik had verwacht dat Hans of Maarten de titel meester bakker van de week zouden krijgen. Dat was niet het geval, want met het spektakel stuk wist Gwenn de jury om zijn vinger te winden. Daarmee had hij de winst binnen gehaald en daar hoort de titel meester bakker van de week erbij. Er moest ook afscheid worden genomen van een thuisbakker, en Corrie moest de tent verlaten. Wat ik heel erg jammer vind, want Corrie is een bakster die met humor en haar verzorgende karakter wat jus brengt in de wedstrijd.

Latest Reviews

Ook interessant
Hoe kunnen tieners om gaan met een ziekte in de luchtwegen? De film Five Feet Apart laat het zien
Five Feet Apart Review