Helemaal het einde: een half jaar later

De drie gezinnen van Helemaal het Einde wonen een half jaar in Chili

Het televisie programma Helemaal het Einde van RTL4 is nu al meer dan een half jaar te zien op de Nederlandse televisie. De televisiezender wilde een tegenhanger van het populaire NPO programma Ik Vertrek. Na het overleggen met talpa kwam het programma idee op tafel.

Wat Ik Vertrek zo populair maakt is dat je als kijker ziet hoe mensen naar het buitenland emigreren om daar opzoek te gaan naar het geluk. Dat zou RTL4 toch ook moeten kunnen maken. Wat Helemaal het Einde doet is drie gezinnen naar Chili, La Sirena sturen om daar in een klein hutje een nieuw bestaan op te laten bouwen.
De gezinnen krijgen een stuk grond en 75 duizend euro mee om ze een handje te helpen.

Emigreren Op Tv In Ik vertrek

De drie gezinnen zijn heel anders in hun doen en laten. Dat zie je ook terug in de plannen die zij maken. Na een half jaar in the middle of nowhere te hebben gezeten zie je al welke kant ieder gezien op gaat.

De familie Pos, Wichens en van kooij spelen de hoofdrol in helemaal het Einde

Laat ik beginnen met de familie Pos. Zij kwamen uit de luxe in Nederland en belande in een basis leefomgeving. Daar moesten zij heel erg aan wennen. Maar het ondernemers bloed bleef en zij wilde zich gaan focussen op de luxere wijnen. De eerste 15 duizend Posseco zijn besteld en jij kan via een bekend online wijnen site zelf een Posjes wijn in huis halen.

Zij wonen niet meer in het hutje maar zijn verhuisd naar de grote stad Santiago. Een mooi appartement met twee zwembaden en een schoonmaakster. De humor van het gezin is lekker droog waardoor Ilona en Stephan soms de enige zijn die de humor begrijpen.

De familie Wichens is druk bezig met het bouwen van een huis, de camping ‘Stroopwafel’ en het verkopen van stroopwafels. Naast al het bouwen gaan zij zich ook inzetten voor een goed doel. Wat heel goed is omdat er veel armoede is en je met een televisie programma als Helemaal het Einde de aandacht kan geven. En daadwerkelijk kan helpen.

De familie van kooij gaan meer op de spirituele tour. Zij hebben het bijna voor elkaar om een yoga school te gaan openen. Met een veel hulp van nieuwe Chileense vrienden moet het gaan lukken. De familie weet heel snel vrienden en nieuwe contacten te leggen.

De families zijn heel goed bezig om de plannen te verwezenlijken. Door het programma Helemaal het Einde weet de kijkers waar zij mee bezig zijn. Dat is meteen promotie voor de wijnen, camping en yoga school. Een hele slimme zet om te gaan ondernemen en niet stil te gaan zitten. De komende zes maanden die nog gaan komen gaat het alleen maar groter worden. En ben heel benieuwd wat er nog gaat komen.

Er komt een tweede seizoen van helemaal het Einde

Bij de families onderling botert het niet altijd. Er zijn al een aantal middelvingers en woordenwisselingen geweest. Ook de beelden die op televisie werden getoond vielen niet altijd goed. En dat veroorzaakte tussen de vaders Addy en Jeroen een woordenwisseling.

Het komende half jaar kan je blijven kijken naar de families. Maar wil jij met je eigen gezin de grens over? Geef je dan nu op want er komt een tweede seizoen aan. Of dat naar Chili is weet ik niet. Met welk gezin zou jij het beste kunnen optrekken? Pos, Wichens of van kooij?

Latest Reviews

Ook interessant
De Comeback Queen bij Rupaul’s Drag Race