Bron: Splendid Film & Filmdepot | Hereditary

Hereditary Review

De film Hereditary zou de engste film van het jaar zijn. Maar is dat wel zo?

Hereditary Movie Poster
Bron: Splendid Film & Filmdepot | Hereditary

De hype was groot toen de film ‘Hereditary’ voor het eerst werd getoond. De trailer liet de mensen ook met schrik achter. Alleen is het de vraag of Splendid film samen met Ari Aster een film hebben neergezet die het kijken waard is. Lees de recensie om erachter te komen of het echt de engst horror film van 2018 is. Of dat de hype te groot was, en de film het niet waar kan maken.

Sinds 14 juni draait de film in de bioscoop, en als ik een aantal recensies moet geloven ligt het eraan of je het een hit of een misser vindt. Het verschil tussen een meesterwerk en een bagger film kan voor vele een grijs gebied zijn. Het kan zijn dat jij ‘Hereditary’ hebt gezien maar het niet eens bent met mijn mening. Laat hieronder achter wat jij van de film vond. Zodat meerdere meningen worden gedeeld.

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt.

Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat. Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt.

De recensie van Hereditary

Laat ik direct beginnen door de grote hype direct naar beneden te halen. Wat mij betreft verdiend ‘Hereditary’ de titel ‘engste film van 2018’. Dat gebeurde al eerder met de Spaanstalige horror film ‘Veronica‘ die op Netflix is te zien. Met deze film maakt regisseur Ari Aster de overstap naar een grote film. Hiervoor maakte hij een aantal korte films en wist daarmee de aandacht al te trekken.

Zijn creativiteit wordt los gelaten op het script en ook het eind resultaat. Alleen zorgde dat in de bioscoop zaal, waar ik in zat, voor veel hilariteit. Hoe serieus de regisseur sommige scenes ook bedoeld, wanneer iemand langs de muur rent komt dat vooral heel grappig over. En werkt het eerder op de lachspieren dan dat het je bang maakt.

Hereditary Review
Bron: Splendid Film & Filmdepot | Hereditary

Tot aan de pauze werd er wel gehint op een aantal gebeurtenissen die met horror te maken zouden kunnen hebben. Alleen werd er niets getoond wat daadwerkelijk eng was. Zelfs de dood van één van de karakters zorgde bij mij voor een ‘wtf’ moment, vooral hoe er wel gehandeld door het gezin.

Het idee achter ‘Hereditary’ is goed bedacht door de regisseur. Alleen zijn een aantal scenes en gebeurtenissen in de film overbodig. De manier waarop alles is gemaakt en op beeld te zien is het net niet. Als er een andere koers of manier van laten zien was gebruikt dan had het anders kunnen aflopen.

Regisseur en scriptschrijver Ari Aster zoekt de grenzen op met de horror film Hereditary

Hereditary Review
Bron: Splendid Film & Filmdepot | Hereditary

Het heeft goede momenten waarbij actrice Toni Collette de hoofdrol in speelt. Zij weet de rol van moeder die te maken krijgt met donkere geesten, goed neer te zetten. Vanaf het eerste moment dat je in haar rol ziet, ga je nadenken wat er met haar aan de hand is. Samen met actrice Milly Shapiro weet zij door de film heen te acteer. Milly speelt dochter Charlie, zij zegt niet veel. Maar haarhandelingen en voorkomen spreken voor zichzelf.

In het laatste deel van de film komt de horror meer naar boven. Al zijn het niet doodenge scenes, je zit wel te kijken wat er in beeld gebeurd. ‘Hereditary’ liet mij na het zien van de laatste beelden verwarrend achter. Want wat moest ik van de film denken? Dat heeft de rest van de avond geduurd om daar achter te komen.

De conclusie van de ‘Hereditary’ recensie is dat je zelf moet gaan kijken of je het een meesterwerk of een bij elkaar geraapt zooitje vindt. Hou je van horror films die niet als de standaard films gaan en risico’s nemen? Dan kan het zijn dat deze film wel wat voor je is.

Latest Reviews

Ook interessant
Facebook in Real life