Bron: Courtesy of Netflix | Mindhunter

Het beste van Mindhunter seizoen 2

Wat maakt Mindhunter seizoen 2 tot een seizoen dat je niet mag missen?

Wat maakt Mindhunter seizoen 2 tot een seizoen dat je niet mag missen?
Bron: Courtesy of Netflix | Mindhunter

Begin augustus kwam Netflix met Mindhunter seizoen 2 uit. Toen ik aan het seizoen wilde beginnen, kwam ik erachter dat ik nog een aantal afleveringen had te gaan. Want het eerste seizoen had ik nog niet helemaal gezien. Waardoor ik een aantal extra afleveringen had om aan een seizoen toe te voegen. In het beste van het tweede seizoen Mindhunter, ga ik verder in op het nieuwste seizoen van de Netflix original.

FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench onderzoeken de psyches van degenen die het ondenkbare hebben gedaan. Met hulp van psycholoog Wendy Carr passen ze hun baanbrekende gedragsanalyse toe op de jacht op beruchte seriemoordenaars.

Om te beginnen weet de serie ‘Mindhunter’ met de cast iets geweldigs neer te zetten. Het grote verschil met het eerste seizoen is dat je ziet hoe gevormde FBI team te werk gaat. Dat gebeurd ook tijdens het voorgaande seizoen, alleen merk je dat de technieken en ideeën in de kinderschoenen staat. Nu is het tijd om de kennis toe te gaan passen en uit te breiden met een echte zaak.

Als je ziet hoe bepaalde acteurs voor een karakter zijn gecast, zie je de vergelijken direct. De seriemoordenaars die worden geïnterviewd zijn perfect gecast. Ook zijn de agenten Holden en Tech goed gecast, de vergelijkingen zijn niet perfect. Toch zie je dat er is gekeken naar bepaalde karakter eigenschappen, en zijn voor de serie uitvergroot.

Als kijker wordt je door de theorie en zaken in het seizoen gezogen

Als kijker wordt je door de theorie en zaken in het seizoen gezogen
Bron: Courtesy of Netflix | Mindhunter

Omdat je als kijker mee loopt met Holden en Tench, begin je op een bepaald moment ook door te krijgen hoe het werkt. Niet dat ik direct dacht dat ik een professional was. Toch had ik door wat bepaalde trekjes of gewoontes waren. Dat maakte Mindhunter seizoen 2 nog leuker om naar te kijken. Alsof de makers jou als extra rechercheur hebben ingezet.

Een ander element dat Mindhunter seizoen 2 interessant maakt, is het ontwikkelen van de profielen. Vooral de frustratie van Holden en Tench maakt het einde van het seizoen geweldig om naar te kijken. Zeker wanneer de moordenaar in het nauw wordt gedreven, en de theorie van de beide heren plus Carr nog beter laat overkomen.

De makers van Mindhunter seizoen 2 en het eerste seizoen, hebben in een interview laten weten, wat de bedoeling is van de serie. Zoals het er nu naar uit ziet, gaan er zeker nog drie seizoenen komen. Wat dat laat zien is een overkoepelend verhaal. Dat begon in seizoen 1, ging verder in seizoen 2 maar is nog niet afgerond. Waardoor het nog even kan duren voordat de BTK moordenaar volledig is ontwikkeld.

Geeft Mindhunter seizoen 2 mogelijkheden voor een vervolg?

Geeft Mindhunter seizoen 2 mogelijkheden voor een vervolg?
Bron: Courtesy of Netflix | Mindhunter

Nu zijn de besproken zaken in Mindhunter seizoen 2 al genoeg om te blijven kijken. Toch maken de privé levens van Holden, Tench en Carr het nog beter. Bepaalde verhaallijnen hebben betrekking of raakvlakken met wat er op dat moment speelt met een bepaalde zaak. Waardoor je ziet dat de karakters merken hoe zij iets op een andere manier kunnen aanpakken. Denk aan conflicten in een relatie, het omgaan met een gebeurtenis van je kind en ga zo maar door.

Dit alles wordt omringd door geweldige decors, televisie fragmenten en aankleding. Waardoor het verhaal overkomt alsof het daadwerkelijke begin van de jaren ’80 laat zien. Waardoor je in de tijd machine lijkt te stappen en ziet hoe er vroeger werd gekeken en omgegaan met mensen die andere huidskleur hebben, seksualiteit of anders in het leven staan. Wat vandaag de dag nog steeds gaande is.

Het derde seizoen komt er zeker aan, want er zijn genoeg verhaallijnen die een vervolg moeten krijgen. Ik ben heel benieuwd hoe de makers omgaan met de thuis situatie van Tench. Aan het eind van Mindhunter seizoen 2, staat hij er alleen voor. Terwijl zijn kind alleen maar achteruit gaat. Gaat hij zich ontwikkelen tot een mogelijke seriemoordenaar?

De seksualiteit van Carr lijkt de nodige indruk te maken en hoe gaat het met de gezondheid van Holden? Nu lijkt iedereen blij te zijn met het arresteren van de Atlanta moordenaar. Toch lijkt deze zaak een staartje te krijgen. Want er zijn een aantal vraagtekens die moeten worden beantwoord. Genoeg mogelijkheden om een geweldig nieuw seizoen te vullen.

Latest Reviews

Ook interessant
Isle Of Dogs Review