Bron: Netflix | Stranger Things 3

Het beste van Stranger Things 3

Eleven en haar vrienden zijn terug om het in Stranger Things 3 op te nemen tegen de demegorgon

Eleven en haar vrienden zijn terug om het in Stranger Things 3 op te nemen tegen de demegorgon
Bron: Netflix | Stranger Things 3

Na ruim een jaar wachten was het eindelijk zover, Netflix heeft het een nieuw seizoen van de populaire serie uitgebracht. Natuurlijk heb ik het over de science-fiction serie ‘Stranger Things 3’. Waarmee Eleven en haar vrienden terug zijn om het op te nemen tegen de demegorgon. Heeft de streamingdienst de verwachtingen waar gemaakt? Hieronder heb ik de beste momenten en elementen voor je op een rij gezet.

Stranger Things 3: Het is 1985 in Hawkins, Indiana, en de opwarming van de zomer. De school is uit, er is een gloednieuw winkelcentrum in de stad en de bemanning van Hawkins staat aan de vooravond van volwassenheid. Romantiek bloeit en bemoeilijkt de dynamiek van de groep, en ze zullen moeten uitzoeken hoe ze kunnen opgroeien zonder uit elkaar te groeien. Ondertussen doemt het gevaar op. Wanneer de stad wordt bedreigd door oude en nieuwe vijanden, worden Elf en haar vrienden eraan herinnerd dat het kwaad nooit eindigt; het evolueert. Nu moeten ze zich verenigen om te overleven en onthouden dat vriendschap altijd sterker is dan angst.

Om te starten met de verdieping in het verhaal. De Duffer Brothers hebben goed gekeken naar wat er in het eerste seizoen scoorde. In de loop van het tweede seizoen was er een aflevering, dat voor een bizarre afslag nam. Dat is niet terug te vinden in ‘Stranger Things 3’. Dit keer blijft de focus op de dreiging, en de verschillende invloeden die bijdrage aan het gevaar dat de inwoners van Hawkins bedreigd.

De eenvoud en actie hebben voor een geweldig derde seizoen gezorgd

De eenvoud en actie hebben voor een geweldig derde seizoen gezorgd
Bron: Netflix | Stranger Things 3

Waar de Duffer Brothers en de andere makers goed over hebben nagedacht, en van geleerd. Is dat er niet te veel verhaallijnen in een seizoen moeten worden geschreven. Waardoor de kijker, zonder al te veel na te denken, de verhalen kan volgen. In ‘Stranger Things 3’ draaide het natuurlijk om het kwaad.

Alleen werd dat vanaf drie verschillende punten belicht, waardoor de connectie direct duidelijk was en het ook logisch verliep. Het ging om de Russen in en onder Hawkins, en de demegorgon is een leger aan het opbouwen. Er was een duidelijke splitsing te zien, uiteindelijk kwamen de drie verhalen bij elkaar en kon de echte strijd beginnen.

De manier waarop alles in beeld werd gebracht, was natuurlijk fantastisch. Je gaat terug naar de jaren ’80. Althans dat gevoel had ik. De sfeer, kleuren, decors en kleding maakte het een geweldig totaal pakket. Waardoor ik met heel veel plezier naar het derde seizoen zat te kijken.

Waar ik tot nu toe tegen aan liep, was dat de Duffer Brothers met tien afleveringen het verhaal heel langzaam lieten verlopen. Zodat er gedurende de aflevering genoeg verteld zou worden. De fundering is gelegd, en in ‘Stranger Things 3’ zijn de makers los gegaan met de actie. Alleen de eerste aflevering was aan de saaie kant, daarna was het actie, actie en nog meer actie. Waardoor mijn interesse bleef en de laatst minuut van aflevering acht niet snel genoeg kon komen.

Stranger Things 3 werd door de Duffer Brothers volgepropt met emotie

Stranger Things 3 werd door de Duffer Brothers volgepropt met emotie
Bron: Netflix | Stranger Things 3

De eerste puber trekjes werden al gespot in het tweede seizoen, in ‘Stranger Things 3’ gaan de makers en de pubers los. Alles wat betrekking heeft tot de puberteit zit in het nieuwe seizoen verwerkt. Waarbij er een aantal relaties centraal staan, meisjes ook echt meisjes zijn. Tegelijkertijd proberen de jongens de meisjes de begrijpen, alleen lijkt dat tot op heden niet echt te werken.

Voor Will is er een keerzijde. Hij heeft tot op heden niet de interesse in de meisjes en blijft als één van de enige in de kindertijd hangen. Waardoor er een kloof tussen de vriendengroep lijkt te ontstaan. In de loop van seizoen 3 zie je hoe alleen hij zich voelt, plus dat hij probeert om de vriendengroep bij elkaar te houden.

Voor de ouders is het tijd dat vrijheid een grotere rol gaat spelen. Hoe dat in beeld wordt gebracht zorgt voor de nodige hilariteit en voor sommige ook herkenbaarheid. Voor mij als kijker is het leuk om te zien hoe de verschillende karakters opgroeien, waardoor een band lijkt te ontstaan. De emotie was veel beter verdeeld in de acht afleveringen, en de knaller kwam in de achtste aflevering. Waarbij ik de nodige tranen moest laten, alsof de emotie-meter naar een hoogte punt steeg.

De Duffer Brothers hadden genoeg verwijzingen naar de jaren ’80 in Stranger Things 3 verwerkt

De Duffer Brothers hadden genoeg verwijzingen naar de jaren '80 in Stranger Things 3 verwerkt
Bron: Netflix | Stranger Things 3

Vertegenwoordiging in films en series is vandaag de dag een heel groot ding. De Duffer Brothers hebben daar ook aan gedacht en hebben een aantal karakters naar voren geschoven. Zo is Robin een LGBT+ karakter en wordt er gehint dat Will daar ook bij hoort. Plus dat de dames Eleven, Joyce, Nancy, Karen, Robin en Erica ieders een rol dat een krachtige vrouw laat zien. Als het om de actie gaat of wanneer zij zichzelf wegcijferen voor het gezin. De heren doen er ook niet onder want Hopper en Billy hebben zichzelf opgeofferd, terwijl andere bezig waren met onder andere ruzies in relaties.

Dit is eigen geen recensie van ‘Stranger Things 3’, omdat er de nodige verbeteringen zijn toegepast. Dit seizoen was anders dan de voorgangers, maar wist de beste elementen mee te nemen. Daarbij waren er weer tig referenties naar jaren ’80 films te zien. Zoals de Arnold Schwarzenegger imitator en de muzikale input van de ‘Never Ending Story’. Waarschijnlijk zijn er genoeg verwijzingen die mij niet direct opvielen.

Het beste seizoen van de Netflix Original Series ging voor mij veel te snel, er moet een vierde seizoen komen. Daarna lijken de makers klaar te zijn met de serie. Al hoop ik dat door het succes er een vervolg komt. Wat vond jij het beste van ‘Stranger things 3’? Laat het hieronder het bericht achter, of via de sociale media kanalen. Houdt de blog in de gaten, want er komt nog meer online over het derde en mogelijk vierde seizoen van de Netflix serie.

Latest Reviews

Ook interessant
Kom in de kerststemming met The Holiday Calendar trailer van Netflix
The Holiday Calendar Trailer