Source: Kata Vermes & Netflix | The Alienist

Het beste van The Alienist seizoen 2

Dit is het beste van The Alienist seizoen 2 heeft te bieden

Voor mij voelt het eerste seizoen van ‘The Alienist’ als iets dat tijden geleden op Netflix kwam. Daarom was het voor mij ook even wennen om in ‘The Alienist seizoen 2’ te komen. Toch was ik heel benieuwd wat te makers hadden gemaakt. Want hoe kom je na een succesvol seizoen terug met iets spannends en niet te voorspelbaars? In dit blog bericht ga ik het beste van het tweede seizoen voor je op een rij zetten. Mocht jij nog niet zijn begonnen aan de serie op Netflix? Misschien kan ik jou overhalen om alsnog te gaan kijken.

‘The Alienist seizoen 2’ begint met Sara die herenigd wordt met Dr. Kreizler, de formidabele psychiater, en John Moore, nu een verslaggever van de New York Times, om het ontvoerde dochtertje van de Spaanse consulaire te vinden. Hun onderzoek leidt hen op een sinister pad van moord en bedrog, op weg naar een gevaarlijke en ongrijpbare moordenaar. De serie werpt een licht op de provocerende kwesties van het tijdperk – de corruptie van instellingen, inkomensongelijkheid, sensatie in de gele pers en de rol van vrouwen in de samenleving.

Tijdens het bekijken van het eerste seizoen, was ik al fan van de drie hoofdrol spelers. Want Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning hebben onderling een hele goede chemie. Waardoor bepaalde spanningen over discussies nog beter tot zijn recht komen. In het tweede seizoen was het niet anders. Ik had de drie karakters gemist, en de rol van Datoka Fanning werd dit keer uitgebreid. Haar detective bureau ging als een rode draad door het seizoen heen. Waarmee er op een progressieve manier werd gewerkt naar verbetering van vrouwen. Haar manier van spreken en haar gevatte humor, waren voor mij een genot om naar te kijken. Ik wil in een volgend seizoen meer Fanning zien!

De mannen worden in het tweede seizoen op een goede manier ingezet

Dit is het beste van The Alienist seizoen 2 heeft te bieden
Source: Kata Vermes & Netflix | The Alienist

Niet alleen Fanning liet zien hoe vrouwen te werken kunnen gaan. Er zaten een hoop andere karakters in, waarmee de makers de band tussen vrouwen lieten zien. Het ene moment ben je elkaar vijand, terwijl het andere moment moet je elkaar helpen. Dan zijn de problemen voor dat moment weg. Daarnaast wist de vrouwelijke moordenaar het voor elkaar te krijgen om de mannen onder de duim te houden. Iets waar ik tijdens het kijken enorm van kon genieten.

De rollen van Brul en Evans waren iets minder, als je het vergelijkt met het eerste seizoen. Toch hadden beide mannen genoeg tijd op beeld. In de verhaallijnen zaten ook een aantal momenten, waarop er subtiel commentaar werd geleverd op de samenleving. Het verhaal speelt zich af in eind jaren 1800, tegen de jaren 1900 aan. Waarin de rechten van de vrouw of zwarte bevolking heel slecht waren. Iets waar ik heel slecht tegen kan. Toch hebben de makers er voor gezorgd dat er op een positieve manier verandering wordt gebracht. Door bijvoorbeeld een zwarte vrouw aan te nemen bij The New York Times of de vrouwelijke privé detectives naar voren te schuiven.

Achter de schermen is er hard aan The Alienist seizoen 2 gewerkt

Net zoals het eerste seizoen heeft de productie zichzelf weer overtroffen. Er is namelijk aan de kleinste detail gedacht, want de decors, aankleding en kostuums zijn wederom van hoge kwaliteit. Qua computer animatie of ook wel CGI genoemd, zijn de grotere camera beelden van top kwaliteit. Ik had door dat bepaalde scenes voor een green screen zijn opgenomen, toch wordt het op een goede en realistische manier opgelost.

‘The Alienist seizoen 2′ heeft acht afleveringen de tijd om het mysterie te starten, de karakters laten zoeken naar een oplossing. Tussendoor moet het spannend zijn en interessant voor de kijker. Dit alles weet het tweede seizoen te doen. Het mysterie wordt op een lugubere manier in beeld gebracht, omdat het met baby’s heeft te maken. Als kijker krijg je de oplossing niet op een presenteerblaadje. Ik moest goed opletten, want de moordenaar wordt op een subtiele manier aan de kijker voorgesteld. Het voordeel aan acht afleveringen, is dat de makers het verhaal niet hoeven te rekken. De lengte en hoeveelheid van de afleveringen zijn perfect.

Latest Reviews