Televisie

Het derde seizoen van Broadchurch

Weten Alec Hardy en Ellie Miller de zaak in het derde seizoen Broadchurch

RTL en Videoland hebben de rechten in Nederland voor het nieuwe en derde seizoen van Broadchurch.
Sinds afgelopen 5 mei kan je het nieuwe en tevens het aller laatste seizoen zien bij Videoland.
Wil je het seizoen op televisie zien? Dan moet je wachten tot 14 mei. Want RTL4 gaat vanaf dat moment de acht afleveringen uitzenden.

Nu heb ik begin 2014 zitten smullen van het eerste seizoen waar de makers het voor elkaar kregen om de mysterie rondom de dood van Danny Latimer.
Het tweede seizoen lag de focus op de veroordeling van de dader. Maar meer op een oude zaak van Alec Hardy.

In beide seizoenen werken Alec Hardy en Ellie Miller samen om de zaken op te lossen.
Voordat je verder gaat lezen wil ik je waarschuwen dat ik probeer zo min mogelijk te verklappen over het derde seizoen van Broadchurch. Heb je het eerste of tweede seizoen nog niet gezien? Kijk die eerst en kom dan terug.

Waar krijgen Alec en Ellie mee te maken in het nieuwe seizoen van Broadchurch?

Ellie en Alec krijgen de melding dat er een vrouw is aangevallen en is verkracht. Tris Winterman doet haar verhaal. En vanaf dat momenten bijten de rechercheurs zich vast in de zaak.
Het dorp krijgt al snel lucht van de aanval en verkrachting. Alleen wordt de dader daar niet mee opgepakt. Tris is bij een feest van een goede vriendin geweest. Zij werd 50 en gaf een groot feest. Er waren meer dan 50 mannen te gast. Wie van hen heeft de misdaad begaan?

Daarnaast hebben zij ook te maken met de problemen en akkefietjes die plaats vinden bij de familie van Alec en Ellie. Maar zitten daar ook aanwijzingen bij wat kan bijdragen aan het oplossen van de verkrachtingszaak?

Wat maakt Broadchurch zo goed?

Net als de voorgaande seizoenen weet de maker Chris Chibnal samen met zijn team alles prachtig vast te leggen. Hij weet alles rustig in beeld te krijgen, terwijl hij de spanning goed weet op te bouwen. De muziek heeft ook een groot aandeel in de magie van Broadchurch.
Ólafur Arnalds heeft dat voor alle drie de seizoenen gemaakt. Hij deed dat ook voor de eerste Hunger Games film. Niet onverdienstelijk want voor de muziek van Engelse misdaadserie won hij een Bafta in 2014.

Broadchurch Season 3

De serie weet na twee seizoenen nog steeds te verrassen. Niet alleen door de zaak waar de rechercheurs aan werken. Ook komen een aantal oud bekende de serie in om op zijn of haar eigen manier om te gaan met het verleden. In iedere aflevering wordt de kijker mee genomen in de zaak en je bent getuige van alle vorderingen.
Je puzzelt met Alec en Ellie mee en probeert te puzzel af te krijgen.

De hints naar de dader zijn heel subtiel en weten je ook te verrassen op het moment dat alles in elkaar valt. Het is een serie waar goed over nagedacht is, en waar iedereen een geheim heeft dat eventueel iets te maken kan hebben met de zaak. Kijk met spanning mee wat er in Broadchurch gebeurd!

Latest Reviews