Hoe verliep het eerste seizoen van All Together Now?
Bron: RTL & William Rutten | All Together Now

Het eerste seizoen van All Together Now

Wat was er goed en kan worden verbeterd voor een tweede seizoen?

Hoe verliep het eerste seizoen van All Together Now?

Hoe verliep het eerste seizoen van All Together Now?
Bron: RTL & William Rutten | All Together Now

Het eerste seizoen van All Together Now is uitgezonden. Op RTL 4 kon je zien hoe de verschillende zangers, zangeressen en groepen probeerde om de honderd juryleden te overtuigen van de muzikale kunsten. Voordat het seizoen begon, wilde ik met een bericht duidelijk maken wat de bedoeling was.

Zodat jij als kijker direct zou snappen wat de bedoeling zou zijn. Het nieuwe muziek programma komt bij de BBC vandaan en bij de Nederlandse versie zijn er een aantal veranderingen door gevoerd. In dit bericht ga ik de vernieuwingen en het verloop er van onder de loep nemen. Want wat was goed en kan worden verbeterd? De kans is namelijk groot dat er een tweede seizoen aankomt.

Als eerst wil ik het hebben over de honderd professionals. Ik snap dat je vandaag de dag niet de bekende A-sterren kan krijgen voor een programma als dit. De meest bekende zangers en zangeressen zijn of waren te zien bij bijvoorbeeld The Voice of Holland. Toch heb ik van een aantal mensen nog nooit gehoord. Dat kan een voordeel zijn, want je leert men kennen zoals zij zich presenteren tijdens het eerste seizoen van All Together Now.

De pluspunten zijn dat ik echt fan ben geworden van Francois. Zij is een opera-zangeres en weet met haar uitspraken de nodige humoristische momenten te creëren. Ook ben ik blij dat een kritische noot tussen de over enthousiaste professionals zit. Zo weet Michael kritisch te kijken naar de optredens, waardoor hij soms als enige niet drukt. Zelf zou ik staan de stuiteren als het een goed optreden is, alleen weet Michael voor de nodige spanning te zorgen. Wat ik heel erg kan waarderen.

Welke inbreng hadden de honderd professionals bij het eerste seizoen van All Together Now?

Welke inbreng hadden de honderd professionals bij het eerste seizoen van All Together Now?
Bron: GIPHY | All Together Now

Als laatste enthousiasteling kwam Gigi goed naar voren. Als enige drag queen tussen de andere artiesten, wist zij haar mannetje te staan. Ik vindt het goed dat RTL heeft gekeken naar de diversiteit, en met het eerste seizoen van All Together Now worden de niche artiesten naar voren geschoven. Waardoor de kijker de introductie krijgt van een verschillende genre artiesten.

De rest van de honderd professionals wisten niet al te veel indruk te maken. Omdat de honderd professionals over het algemeen niet goed mee zongen. Er werd op een te enthousiaste manier opgestaan, en daar bleef het bij. Alsof de Nederlandse professionals te graag in beeld wilde komen. Waar ik mij aan kon storen, was de manier waarop er soms werd gedrukt. ls iets entertainment is, dan snap ik dat mensen drukken. Toch zaten er genoeg professionals mee te zingen of te dansen. Er werd alleen niet gedrukt, terwijl daar het hele programma over gaat.

De aflevering waar Henk Westbroek last had van zijn buik, vond ik het leukst om te kijken. De rode draad door de aflevering was het toilet gebruik van Henk. Waardoor Chantal en de andere negenennegentig professionals de nodige grappen en commentaar konden leveren. Dat miste ik bij de andere afleveringen, een verhaal dat terug keerde. Zodat je als kijker een band kan opbouwen met de honderd professionals.

Waar de BBC versie voor mij een waardig programma was, hoefde je bij de RTL 4 versie niet iedere week te kijken om het geheel te volgen. Aan het eind van iedere aflevering ging de winnaar met 10.000,- euro vandoor. Wat ik niet snapte, want als jij als zender de kijker erbij wilt betrekken, laat de kijker dan wekelijks terug komen. Zodat zij kunnen zien wie er naar de finale aflevering gaat.

Welke versie van All Together Now kon ik het meest waarderen? De RTL 4 versie of die van de BBC?

Welke versie van All Together Now kon ik het meest waarderen? De RTL 4 versie of die van de BBC?
Bron: RTL & William Rutten | All Together Now

Nu moet ik een stapje terug. Want de artiest die met de hoogste score bovenaan stond, kon aan het eind kiezen tegen wie hij/zij het opnam. Werd het de nummer twee of toch de artiest(en) die op de derde plek eindigde? Tijdens iedere aflevering werd er op een tactische manier gestemd, waardoor de spanning bij de eind strijd er al af was. Een gemiste kans van RTL 4 om het programma met een wedstrijd element te eindigen.

Voor de rest heb ik het idee dat het eerste seizoen van All Together Now goed is afgesloten. De kijkcijfers waren goed, zo rond de 1 miljoen kijkers. Waardoor zij de concurrentie bij SBS 6 voor bleven. Iets waar de zender trost op mag zijn, want het is maar afwachten of de kijker achter een nieuw format gaat staan.

Een kleine kanttekening, want ik volgde het eerste seizoen van All Together Now bij Videoland. Waardoor ik op de vrijdag ochtend of middag naar de nieuwe aflevering kon kijken. Toen RTL door had daar mensen via de streamingdienst gingen kijken, werd de tijd van online zetten veranderd. Ook al snap ik de verandering, aan de andere kant is het een beetje kinderachtig. Waarom het ene programma wel ’s ochtends lanceren en de ander niet?

Daarmee verwacht ik dat er eind 2019 of begin 2020 een nieuw seizoen wordt gelanceerd. Omdat er in het winter seizoen meer mensen ’s avonds voor de televisie zitten. Als RTL 4 slim is, wordt de BBC format gebruikt. Zonder dat er al te veel veranderingen worden doorgevoerd. Het programma is goed zoals het is, er hoeft zo goed als niets te worden veranderd. Heb jij gekeken naar het eerste seizoen van All Togerher Now? Wat vond jij ervan, en wat kan worden verbeterd?

Latest Reviews