Het stemmen op de Gouden Televizierring is begonnen

12 oktober wordt de gouden Televizierring worden uitgereikt

De Gouden Televizierring is voor vele presentatoren een prijs die zij zeker willen winnen. Het zijn niet te collega’s of recensenten die er voor zorgen dat het programma wint, maar de kijkers thuis. Er kan nu ook gestemd worden op onder andere de gouden Televizierring.

Er zijn zes categorieën waaropje op kan stemmen: Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de vier Zilveren Televizier-Sterren voor beste Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice. Vorig jaar ging Floortje Dessing met de gouden Televizierring naar huis. Wie mag dit jaar de ring mee naar huis nemen? Tot en met 25 september kan je stemmen op de website van Televizier.

Wie mag 12 oktober de gouden Televizierring om zijn of haar vinger schuiven?

Het leven van Floortje Dessing is na het winnen van de gouden Televizierring veranderd. Haar televisie carrière was al goed, maar door het winnen van de publieksprijs heeft het extra glans gekregen. De presentatrice die de laatste jaren naar het einde van de wereld reist, wordt regelmatig aangesproken door mensen op straat. En krijgt negen van de tien keer de felicitaties naar hoofd. Dat maakt het extra speciaal voor Floortje, omdat Nederland achter haar staat.

12 oktober zal wordt het antwoord op de vraag: ‘wie mag de gouden Televizierring om zijn of haar vinger doen?’ worden beantwoord. Jan smit en Art Rooijakkers zullen de avond net als vorig jaar presenteren. Vorig jaar was er genoeg aan en op te merken over de live uitzending.

Gouden Televizierring 2017
Bron: Televizier.nl

Sinds vorig jaar wordt de show niet meer in Carré uitgezonden. Ik vond het altijd iets speciaals hebben toen het vanuit de schouwburg werd gemaakt. De makers van het programma vonden dat er bij de publieksprijs ook publiek (dat geen BN’er is) bij moest zijn. Net als ieder jaar wordt er een unieke ring ontworpen voor de winnaar.

Voor de 42ste keer werd de ring ontworpen door Anneke Schat. Zij gaf de ring de titel ‘zwenken naar de top’.
Er lopen drie lijnen naar boven, de kunstenares heeft dit gedaan omdat de winnaar een sprong naar de top maakt. Anneke verteld dat de ring dynamisch, stevig en glanzend moet zijn. Dat is het ook geworden, alleen vindt ik de ring ieder jaar heel artistiek en niet altijd even mooi. Daar gaat het natuurlijk niet om, want diegene die wint wist de kijker het afgelopen televisie seizoen het beste te waarderen.

Latest Reviews

Ook interessant
Box Office 2019 – Week 19: Tijd voor nieuwe franchises?