Bron: Talpa Network & © Tom van Hattum | Chateau Meiland

Het succes van Chateau Meiland

Na Ik Vertrek zijn is het bekende gezin terug op SBS 6 met Chateau Meiland

Na Ik Vertrek zijn is het bekende gezin terug op SBS 6 met Chateau Meiland
Bron: GIPHY | Chateau Meiland

Het leven van de Meilandjes zou zo een script kunnen zijn voor een televisieserie, waarbij de ‘Ik Vertrek‘ elementen terugkomen. Dat moet SBS 6 hebben gedacht toen het programma ‘Chateau Meiland’ werd aangeboden. Martien en Caroline zag je dertien jaar geleden voor het eerst voorbij komen bij een veel besproken aflevering van ‘Ik Vertrek’. Waarbij de toen nog jonge dochters met het stel mee ging om een chambres d’hôtes op te zetten.

In 2019 zijn de plannen hetzelfde alleen is er in de tussentijd een hele hoop veranderd. Martien is uit de kast gekomen, en in eerste instantie zorgde dat voor een scheiding. Toch kunnen Martien en Caroline niet zonder elkaar, en trouwde zij voor het vertrek naar Frankrijk weer met elkaar. Sinds de bekende uitzending op NPO 1, kwam Martien wekelijks online om zijn winkel onder de aandacht te brengen. Zijn veel bekeken livestreams zorgde ervoor dat Martien een bekende Nederlander werd.

Toen de serie ‘Chateau Meiland’ begon, had ik nog mijn twijfels over de houdbaarheid. Want hoe zorgen de makers en de familie Meiland plus huisvriendin ervoor dat de kijker blijft kijken. Daar hoefde zij weinig voor de te doen omdat alle betrokkenen een karakter op zich zijn. Je merkt ook dat zij niet voor het eerst worden vast gelegd op beeld, waardoor het heel natuurlijk overkomt. Vooral de kleine irritaties of de leuke telefoon gesprekken zorgen voor de nodige hilariteit. Waardoor Martien zichzelf op de voorgrond weet te krijgen. Je kan zeggen en vinden wat je wilt, maar het zorgt voor top entertainment op de maandagavond.

De herkenbaarheid en humor maken het reality programma tot een groot succes

De herkenbaarheid en humor maken het reality programma tot een groot succes
Bron: GIPHY | Chateau Meiland

De herkenbaarheid zorgt er ook voor dat je blijft kijken. De verschillende gezinsleden hebben ieders zo hun inbreng. Van de nodige opmerkingen over iemand tot en met gemakkelijkheid van de ander. Je kent zeker mensen uit je eigen omgeving die daar op lijken. Hoe hard er ook wordt gewerkt, de dagelijkse sleur en de zaken die geregeld moeten worden zijn de kers op de taart.

Als SBS 6 slim is, gaan zij in gesprek met een aantal oude kandidaten van ‘Ik Vertrek’. Want er zullen nog genoeg mensen/stellen zijn, die net zo spraakmakend zijn als de Meilandjes. Als je naar de kijkcijfers kijkt, dan zie je dat de Nederlandse televisie kijker niet goed krijgt van mensen die gaan emigreren. Het eerste seizoen van ‘Chateau Meiland’ scoort tussen de 600 en 900 duizend kijkers. Wat voor een programma in dit genre heel erg goed is.

Wat mij betreft komt er een tweede seizoen van ‘Chateau Meiland’, omdat er genoeg gebeurd om een seizoen interessant te houden. Net voor het online zetten van dit bericht, maakte Talpa bekend dat er een tweede seizoen gaat komen! Dan mag het nog iets breder worden getrokken, dat alle gezinsleden met de camera worden gevolgd. Bijvoorbeeld hoe de zaak in Nederland draait en hoe het in Frankrijk er aan toe gaat. Kijk jij naar het SBS 6 programma? Zie jij een tweede seizoen met Martien en het gezin wel zitten?

Latest Reviews