Het verhaal van ouders uit de kast

In ‘Ouders Uit De Kast’ krijg je het verhaal achter de coming-out te horen

Ouders Uit De Kast
Fotograaf: Linelle Deunk | Ouders Uit De Kast

Al jaren lang is het programma ‘Uit De Kast’ een bekend programma op de Nederlandse televisie. De mensen die hier in centraal staan zijn over het algemeen de jongeren die bij vrienden en familie uit de kast komen. De KRO-NCRV heeft een nieuwe editie en de eerste aflevering is uitgezonden. Dit keer komen de ‘Ouders Uit De Kast’.

En dat is voor het hele gezin een grote verandering in het leven. Niet alleen voor diegene die uit de kast komt, maar ook voor de kinderen en partner. Want als je al jaren samen bent en een leven hebt opgebouwd, kan het gek zijn wanneer je op een latere leeftijd uit de kast komt. Presentatrice Sofie van den Enk volgt een aantal gezinnen voor een half jaar. Zodat je een goed beeld krijgt wat voor impact het heeft wanneer ‘Ouders Uit De Kast’ komen.

Verwacht geen programma waarbij alles direct koek en ei is. Want er komen een hoop emoties bij kijken. Van verdriet, boosheid tot en met in de steek gelaten voelen en acceptatie. Wat je vooral terug hoort is dat de gezinsleden, over het algemeen de kinderen, zich in de steek gelaten voelen. Want de ouder die uit de kast komt gaat een nieuw leven opbouwen. Op dat moment kan de focus van het oude gezin er niet zijn.

Het programma ‘Ouders Uit De Kast’ verteld het verhaal van de ouder en het gezin

Wat ik vooral terug hoor is dat de verschillende ouders maar ook de kinderen een stap hebben over geslagen. En dat is met elkaar er over praten. Er wordt te snel van uit gegaan dat de ander wel met vragen komt. Maar dat is niet het geval, vraag aan de ander hoe hij/zij erin staat. En wat het met hen doet. Want daarmee kan je een hoop verdriet en boosheid voor zijn.

De makers van het programma ‘No Pictures Please’ hebben samen met Sofie van den Enk een integer programma gemaakt. Zij laten in ‘Ouders Uit De Kast’ het beeld zien wat voor vele onbekend is. Het werd tijd dat dit op de Nederlandse televisie werd getoond zodat dit onderwerp door veel meer mensen wordt gezien. Maar vooral het verhaal erachter wordt verteld. Want er kan door vele mensen te makkelijk over het onderwerp worden gedacht.

Maar ook het feit waarom de ouders uit de kast komen op een latere leeftijd verschilt heel erg. De één doet dat omdat het vroeger van huis uit niet werd geaccepteerd. Of dat het zo hoorde. Maar door een gebeurtenis of gevoel tot het besef komen dat zij op zoek moeten gaan naar wie zij zijn. Want diegene is ongelukkig en wilt het geluk opzoeken.

Latest Reviews

Ook interessant
Wonder Woman