Hidden Figures

Hidden Figures verteld een verhaal die in de geschiedenisboeken thuis hoort

Hidden Figures Movie Poster
Ik heb lang moeten wachten tot dat de film Hidden Figures uit kwam.
Na het zien van de trailer en een aantal recensies online wilde ik met m’n eigen ogen zien wat de makers er van gemaakt hadden.
Eindelijk was de film te zien in de Nederlandse bioscoop en ik heb hem gezien.

Ik ga mijn mening met je delen nadat je het verhaal hebt gelezen en de trailer hebt gezien.
Daarna ga ik helemaal los over Hidden Figures waar je een belangrijke geschiedenis krijgt.

Dit is het verhaal van Hidden Figures:

Het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Drie briljante en slimme Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA.
Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren.
Om er voor te zorgen dat de ruimtemissie goed verloopt moeten de dames grenzen bij de collega’s zien te verleggen.
Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Wat vond ik van Hidden Figures?

Ik had hoge verwachten van de film. De trailers beloofde veel goed, en het verhaal leek mij ook heel interessant.
Omdat het heel vreemd is dat er tot nu toe bij niet gesproken is over Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Terwijl zij een hele belangrijke rol hadden in de eerste ruimtemissies.
Na het lange wachten was ik benieuwd waar de dames mee te te maken kregen. Het verhaal en de film speelt zich af in een tijd waar de kleur van de huidskleur mee speelde in de dagelijkse dingen. Alles moest apart want zoals de toiletten, in de bus zitten, naar school gaan en ga zo maar door.

Iets wat ik niet kan begrijpen, want je krijgt er niets van als iemand met een andere huidskleur, geloof etc naar hetzelfde toilet gaat of naast je in de bus komt zitten.
Taboes moeten doorbroken worden en dat gebeurd ook in de loop van de film, één of meerdere personen moeten op staan en er voor zorgen dat er verandering komt.
Dat gebeurd in Hidden Figures in verschillende situaties.

De hoofdrollen worden gespeeld door Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe.
Nu vond ik Taraji P. Henson heel goed in de rol van Katherine Johnson. Ze wist op een natuurlijke manier de rol neer te zetten. Ook Janelle Monae speelde een rol die op haar lijf geschreven was.
Nu is de actrice en artiest al pittig van zichzelf en dat wist ze ook heel goed over te brengen in de rol van Mary Jackson. Stuk voor stuk dames die vechten voor de rechten die zij hebben.

Hidden Figures

De muziek die te horen is in Hidden Figures past perfect bij de film!

De soundtrack is gemaakt door Pharrell Williams, Hans Zimmer en Benjamin Wallfisch.
Pharrell Williams ken je natuurlijk van de hits die hij gescoord heeft zoals Happy.
Ook Hanz Zimmer is geen onbekende als maker van film muziek. Hij maakte muziek voor o.a. The Lion King, 13 Hours, Inception, The Dark Knight en Divergent.
Vergeet Benjamin Wallfisch niet, want hij was de componist voor meer dan 60 films zoals A Cure for Wellness, Lights Out en Annabelle 2 (die deze zomer in de bioscoop te zien is).
Samen wisten de heren film muziek te maken die echt paste bij de film. Het bracht je met de aankleding en decor van de film, terug in de tijd.

Dit is mijn conclusie

Je krijgt bij Hidden Figures een geschiedenisles die je allang had moeten hebben.
Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het boek dat daar over geschreven is doorMargot Lee Shetterly. Ik vond het een genot om naar te kijken. Door de tegenslagen van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson hoop je dat het goed afloopt en dat zij de credits krijgen die zij verdienen.

Latest Reviews

Ook interessant
Weet de Onward trailer mensen enthousiast voor de film te krijgen?
Onward Trailer