Hoe banden met mensen veranderen

Een voorbeeld uit de praktijk waaruit blijkt dat banden met mensen veranderen

Vanaf je geboorte maak je contact met mensen. De ene keer begint het positief en blijft dat zo. Iedere contact loopt anders en meestal met de hoop dat je een band met elkaar kan opbouwen. Alleen kan dat ook anders uitpakken. Uit onderzoek blijkt dat je gezonder en gelukkiger wordt. Daarom een aantal verhalen die ik mee heb gemaakt over betrekking hebben op vriendschappen en banden met andere. Ik zal en ga geen namen noemen, ik geef ze een andere naam mocht dat nodig zijn.

Ik maak er geen geheim van dat ik een homoseksuele man ben. Het enige waar ik mij aan kan storen is het feit dat er mensen zijn die denken dat ik dat alleen ben. Ik ben niet Jimmy de homo en meer niet. Het is een onderdeel van mij en daarnaast heb ik meerdere kwaliteiten en punten waar ik aan kan werken. Dit te hebben gezegd wil ik de band met een familielid aansnijden. En daarvoor ga ik een aantal jaar, en zeker tien jaar, terug in de tijd.

Want ik was net uit de spreekwoordelijke kast. Ik wilde er open over zijn dat ik op jongens val en dat kon niet ieder familielid waarderen. Het was de MSN Messenger tijd waarbij je contact had met andere door te chatten. Daar zaten ook familieleden bij. Één daarvan had het gehoord en moest via de chat dienst laten weten hoe hij erover dacht.

De band met een familielid kan van de één op de andere dag veranderen

Dit was niet in de positieve zin. Als dat van iemand komt die dichtbij je staat dan komt het heel hard aan. Hij heeft met via MSN helemaal verrot gescholden en ik was in shock! Uiteindelijk ging er een knop om en voor mij was het contact over. Tot op de dag vandaag heb ik de familielid in kwestie niet meer gesproken. Het rare vindt ik nog dat hij mij ziet als de homo. En niet als Jimmy, en toevallig valt hij op mannen. Vanaf dat moment veranderde de band dat wij met elkaar hadden.

Keep Hatin, de band met mensen veranderen

Als ik hem nu op een verjaardag bij bij een ander familielid tegen kom is het een vreemd om hem te zien. Wij negeren elkaar en dat maakt het niet gezelliger. Nu ben ik 27 jaar en jaren verder en een stuk volwassener geworden. Toch blijft het een pijnlijk onderwerp, en zeker als je antwoord op een vraag krijgt.

Mijn moeder heeft aan hem gevraagd waarom hij zo raar doet over homo’s? Zijn antwoord daarop was: ‘het hoort niet’. Een simpel en makkelijk antwoord. Mijn reactie daarop was: ‘wat hij met zijn leven doet, dat hoort wel?’. Geen volwassen antwoord, maar na al die jaren zou je verwachten dat mensen veranderen.

Een vriendschappelijk verhaal waar banden met mensen veranderen

Er zijn een aantal situaties waarbij vriendschappen ophielden te bestaan. Als het ging om een vriendschap waar een nieuwe relatie bij kwam of je iets ‘verkeerd’ hebt gedaan in de ogen van een ander. De vriendschappen met de mensen veranderen. Dan kom je er achter dat het in sommige gevallen beter is om zonder elkaar verder te gaan.

Je zit op de middelbare school en iedere ochtend haal je, hoe stressvol dat kan zijn een vriend op. Je hebt weinig tijd en probeert zo snel mogelijk naar school te komen. Op een ochtend lukt het niet om de vriend op te halen en stuurt hem een klassieke sms om te zeggen dat het niet gaat lukken. Na één keer boos zijn leek het weer goed te zijn. Maar in die periode kwam het soms op een aantal minuten voordat je dichtbij de middelbare school was. En moest haasten om op tijd te zijn. Ik kon de vriend niet ophalen, ik gaf aan dat hij voortaan zelf naar school moest komen. En daarmee was de vriendschap voorbij.

Banden met mensen veranderen

De laatste praktijk voorbeeld hoe banden met andere mensen veranderen

Een andere vriendschap ging voorbij door een relatie die er tussendoor kwam. Het was niet zo letterlijk, maar na bijna een jaar samen te zijn vonden mijn toenmalige relatie en ik het tijd om te gaan samen wonen. Ik verhuisde naar een andere plaats en probeerde het contact in tact te houden omdat je een vriendschap niet zomaar de deur uit gooit. Ik had een andere telefoon gekocht. Mijn eerste abonnement waardoor mijn 06 nummer veranderde.
Volgens de vriend had ik het niet doorgeven en daarmee was de vriendschap over.

Bij mijn weten had ik het nummer doorgegeven, dat zal wel niet aangekomen zijn. Zonder enige ruzie te hebben gemaakt werd ik genegeerd en dat is heel gek. Zeker als diegene toen vaak bij langs kwam bij mijn familie. Tot op de dag van vandaag snap ik nog niet waarom het zover is gekomen.

Zet je mindset om in positiviteit

In de meeste gevallen hoeft er maar iets heel kleins te gebeuren, en voor je het weet zijn de verschillende banden met mensen veranderd. Je houdt het niet tegen, en dit is enkel mijn kant van het verhaal. Een ander kan er totaal anders over denken. Aan het einde van het verhaal zijn en blijven wij mensen met gevoel en daar handel je naar.

Latest Reviews