Source: Wikipedia | I Can See Your Voice

Hoe werkt I Can See Your Voice?

Heeft RTL met I Can See Your Voice? een nieuwe hit in handen?

Er was een tijd dat RTL het qua televisie formats het vooral moest hebben van Talpa. Toen John de Mol bepaalde formats liever op zijn eigen zenders had, moest RTL van strategie gaan veranderen. In de loop der tijd zie je dat de zendergroep niet afhankelijk van de Mol. Er wordt geëxperimenteerd met formats die het goed doen in andere landen. Zoals ‘I Can See Your Voice’.  In dit bericht ga ik uitleggen hoe het format in elkaar zit, want het is voor de Nederlandse kijker splinternieuw. Zodat jij binnenkort aan de collega’s, vrienden of familieleden kan uitleggen wat er gaat komen.

In 2019 kwam RTL met een grote bekendmaking, dat het wereldwijde succes van ‘The Masked Singer‘ naar Nederland zou gaan komen. In het eerste seizoen werd er voorzichtig gestart, omdat er twaalf deelnemers mee deden. Het tweede seizoen, dat 25 september van start is gegaan, had vijftien bekende Nederlanders gestrikt om in een pak te gaan zitten. De makers van dit populaire programma hebben meer te bieden, en hebben het programma ‘I Can See Your Voice’ in Amerika op de buis gebracht. Voor RTL de uitgelezen kans om het succes uit te breiden.

Laat ik eerst beginnen door bekend te maken wat RTL tot nu toe heeft los gelaten over het programma. Carlo Boszhard zal de presentatie op zich nemen. Hij zal de deelnemers, die moeten raden of diegene die op treed een gouden strot heeft of dat het een hele slechte zanger(es) is. Om de deelnemer van mentale en wijze adviezen te voldoen, worden Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Ronnie Flex, Fred van Leer en Samantha Steenwijk erbij gehaald. Het vijftal zal een panel vormen, die wekelijks helpen om het kaf van het koren te scheiden.

Hoe zit het format in elkaar?

Dan zal ik het format van ‘I Can See Your Voice’ verder uitleggen. Iedere week is er een deelnemer in de studio. Hij of zij krijgt de mogelijkheid om met een zakgeld naar huis te gaan. Het enige wat diegene moet doen, is er achter komen wie de slechte en goede zangers zijn. Op het grote podium staan zes geheime zangers, een ieder heeft kleding en accessoires aan die hun beroep tonen.

In de eerste twee rondes krijgen de zes kandidaten, de mogelijkheid om de kunsten op het podium te laten zien. Na de twee rondes krijgt de deelnemer extra aanwijzingen door een video. De ronde “Unlock My Life” worden er video aanwijzingen getoond. In de vierde ronde “Secret Studio” krijgt de deelnemer een video-opname te zien. Van een studiosessie door één van de drie overgebleven zangers van hun keuze. Hoewel de audio in toonhoogte is verschoven zodat ze hun zang niet kunnen horen.

In de vijfde ronde “ondervraging” mag de deelnemer een van de laatste twee zangers gedurende 30 seconden ondervragen. Aan het eind van iedere ronde, moet de deelnemer de slechte zanger eruit proberen te halen. Waarmee er geld wordt verdiend. Het bij elkaar gespeelde bedrag, kan net voor de finale worden vastgezet. De deelnemer kan eieren voor zijn/haar geld kiezen. Diegene kan voor het grote geld gaan. Dit keer gaat het niet om de slechte maar goede zanger. Wordt er verkeerd gegokt? Dan gaat hij/zij met niets naar huis

Kan de Nederlandse kijker dit te waarderen?

Hoe zit het format van I Can See Your Voice
Source: GIPHY I Can See Your Voice

Tot nu toe heeft RTL weinig los gelaten over de geld bedragen en hoe de verschillende rondes er in Nederland gaan uit zien. Wat mij op viel aan de Amerikaanse versie, was dat ‘I Can See Your Voice’ niet zozeer draait om het zingen. Want het gaat om gokken. Waardoor de kijker ook mee kan spelen, en op het verkeerde been kan worden gezet. Qua aankleding staat het programma in contrast met ‘The Masked Singer’ daar krijg je de meest gekke figuren op het podium. Terwijl het er hier niet zo hysterisch aan toe gaat.

Wat de Nederlandse kijker kan gaan doen, is het ene programma met het andere vergelijken. Zelf heb ik het idee dat dit programma elementen van een hele hoop bekende programma’s heeft. Het zingen, het spel element en de bekende Nederlanders. Het is een groep mensen waarbij humor voorop staat. Voor de kijker top entertainment. RTL lijkt hiermee voorzichtig te starten. RTL 4 heeft het entertainment programma geplaatst op de donderdag avond vanaf 29 oktober van 21.30 tot 22.00 uur.

Latest Reviews