Hoe zit het met de verschillende Marvel Universums?

Met de verschillende karakters zijn verschillende Marvel Universums op het witte doek

Voor de film liefhebber is het soms lastig om bij te houden welke superhelden film bij welke hoort. Zeker als je nagaat dat de populariteit van de films blijft groeien. Daar komt ook bij dat Marvel en Warner Bros hun eigen superhelden hebben. Van Batman, Wonder Woman tot en met Iron Man en Captain America. Hieronder leg ik uit hoe de studio’s het tot nu toe hebben opgelost.
Een tijd geleden schreef ik over de DCEU, het universum van Warner Bros en DC Comics. Waarbij de superhelden: Batman, Supermen, Wonder Woman en de Flash rond rennen om de wereld te redden. Daar heeft Walter Hamada een aantal veranderingen aan gebracht.

Want zoals de afgelopen films scoorde, kon het niet verder. Daarom zijn het losstaande films die losjes met elkaar zijn verbonden. Met binnenkort ‘Aquaman‘ en ‘Shazam!‘. Wil je daar meer over weten. Klik op de link hierboven.

De verschillende Marvel Universums ontstonden dankzij het bijna failliet gaan van het bedrijf

Met de verschillende karakters zijn verschillende Marvel Universums op het witte doek
Bron: GIPHY | Marvel Studio’s

Dan naar de films waarbij de Marvel karakters de wereld proberen te redden. Daar begint het uitleggen voor mij. In de jaren ’90 ging Marvel bijna failliet en moest de filmrechten van films verkopen. Op die manier kreeg Sony Pictures de rechten van Spider-Man en de karakters die daar bij horen in handen. 20th Century Fox de ‘X-Men’ en ‘Fantastic Four’ films. De rechten die over bleven kreeg Disney in 2009 in handen.

Daarmee kon het bouwen van de verschillende Marvel Universums beginnen. De eerste studio die de uitdaging aan ging was 20th Century Fox. Zij hebben tot op de heden maar liefst elf films gemaakt met de karakters. Daar zitten de spin-off films als ‘Wolverine‘ en ‘Deadpool‘ ook tussen. Laat ik niet beginnen over de ‘Fantastic Four’ film, dat was een flop waar de studio met de grond gelijk werd gemaakt.

De verschillende Marvel Universums ontstonden dankzij het bijna failliet gaan van het bedrijf
Bron: GIPHY | X-Men

Het gekke eraan is dat de stripboeken, waar een groot gedeelte van de verhalen vandaan komen, de verschillende karakters met elkaar te maken krijgen. Alleen ligt dat heel gevoelig bij de verschillende filmstudio’s. Want zij willen natuurlijk geld verdienen met de populaire superhelden films. Toch hebben Sony Pictures en Marvel/Disney een deal gesloten voor vier films. Daarmee kan Marvel/Disney het beroemde karakter Spider-Man gebruiken.

Dat heeft Marvel/Disney gedaan. Het succes van Marvel blijft door gaan en zij hebben het grootste Universum van de Marvel Universums opgebouwd. Met meer dan twintig films en tien jaar verder, zijn zij net op stoom. Met de overname van 20th Century Fox, heeft Disney vanaf 2019 de mogelijkheid om de karakters één voor één opnieuw te introduceren.

Sony Pictures hoopt een goede spin-off van de Marvel Universums op te gaan zetten

Sony Pictures hoopt een goede spin-off van de Marvel Universums op te gaan zetten
Bron: GIPHY | Spider-Man

Wat Sony Pictures van plan is heeft nog al wat haken en ogen. Zij hebben de rechten van Spider-Man en willen daar in een korte één van de nieuwste Marvel Universums gaan oprichten. Later dit jaar komt ‘Venom’ en animatie film ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’ uit en dat zal de start van Spider-Man spin-off films zijn. Het universum zal het de eerste tijd zonder de superheld moeten doen.

Op dit moment lijkt Sony in het duister te tasten met wat zij precies willen. Zij maken via verschillende kanalen bekend welke films er in productie zijn. Om te kijken wat de fans van een eventuele ‘Silver Sable en Black Cat’ film zou vinden werd er gespeculeerd. Er zou een script zijn, maar nu lijkt Sony te twijfelen wat zij moeten doen. Nu worden de twee karakters uit elkaar gehaald en krijgen ieders een eigen film.

Met deze aanpak lanceert Sony zijn eigen Marvel Cinametic Universe met karakters die voor het grote publiek niet bekend zijn. Het is dan ook de vraag of dat gaat scoren. Zeker als je nagaat dat Tom Holland als Spider-Man niet te zien zal zijn in de film. Je krijgt en hoop slechteriken te zien zonder dat de superheld er in de buurt is.

Grotendeels van de filmstudio’s willen het succes van Marvel en Disney heel graag nadoen. Zo lanceerde Universal een eigen universum. In de ‘Dark Universe’ zouden de klassieke monsterfilms opnieuw worden gemaakt. De eerste film ‘The Mummy’ met Tom Cruise was een grote flop, en de plannen lijken te zijn gecanceld. Ik denk dat studio’s eerst moeten gaan kijken wat werkt en scoort. Zodat daarop gebouwd kan worden. Anders proberen zij haastig iets in elkaar te zetten, en dat werkt niet.

Latest Reviews

Ook interessant
Midway Review