Source: Courtesy of Netflix/©NETFLIX 2020

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas

Zorgt Holiday Home Makeover with Mr. Christmas voor de juiste kerst sfeer?

In de lijst met kerst content bij Netflix, staat er een bijzondere titel tussen. Namelijk het make-over programma: ‘Holiday Home Makeover with Mr. Christmas’. Ben jij na het kijken van de kerst films en series, is het tijd om naar dit programma te gaan kijken. In dit blog bericht, deel ik wat het programma laat zien. Wees niet bang, ik zal geen make-over foto’s delen.

“Benjamin Bradley, vooral bekend als Mr. Christmas, is een veteraan in de interieurindustrie met een gezonde obsessie voor de feestdagen. Voor Mr. Christmas staan de feestdagen in het teken van het vieren van liefde, het leven, familie en vrienden door middel van betekenisvolle tradities.”

In het programma ‘Holiday Home Makeover with Mr. Christmas’, wordt op een Amerikaanse manier een make-over aangeboden. Wat ik heel gek vindt, is dat ik niet duidelijk krijg wanneer de afleveringen zijn opgenomen. Waarbij ik mij inbeeld, dat mensen midden in augustus bezig zijn om een huis of kazerne om te toveren in een kerst paradijs. Dat was iets waar ik tijdens het kijken, over na zat te denken.

De Amerikaanse manier van het programma maken, is dat de makers niets aan het toeval overlaten. Vanaf de eerste seconden wordt alles overgeproduceerd. Waardoor bepaalde momenten geforceerd op de kijker kunnen overkomen. Als jij bekend bent met Amerikaanse programma’s, dan is dit niets nieuws.

Voor de kijker hebben de makers genoeg inspiratie

Zorgt Holiday Home Makeover with Mr. Christmas voor de juiste kerst sfeer?
Source: Courtesy of Netflix/©NETFLIX 2020

Dat neemt niet weg dat dit een programma is waar een aantal persoonlijke verhalen centraal staan. Ik kreeg het gevoel, dat dit een kerst-special van ‘Extreme Make-over’. Niet met de schaal van de transformatie, maar dat het persoonlijke verhaal in het middelpunt staat.

Het leuke aan ‘Holiday Home Makeover with Mr. Christmas’, is dat de Benjamin en de ‘elfen’ de kerst-spirit ademen. Bij Benjamin in huis, maar ook in de werkplaats wordt alles met een kerst gevoel aangepakt. Waarbij licht, kleur, glitters en lampjes niet mogen ontbreken. De mensen die Benjamin helpen om de make-over voor elkaar te krijgen, hebben ieders een specialiteit.

In de vier afleveringen krijgt de kijker ook de nodige tips. Je moet wel goed opletten, want voordat je het weet gaat het programma verder. Wat daar wel goed bij helpt, is dat bepaalde tips op dezelfde manier gedaan kunnen worden. Wees niet bang dat de makers alles op een dure manier veranderen. Er wordt op een goedkope manier geklust, waardoor je het thuis met een niet al te groot budget na kan doen. Toch had ik bij een aantal make-over het idee, dat het er goedkoop uitzag. Dat kan met smaak te maken hebben.

Al met al is ‘Holiday Home Makeover with Mr. Christmas’ top entertainment. Het is feel good televisie, waarbij de kijker wordt overladen met kerst. Mocht je in de kerst stemming willen komen, zonder een ingewikkeld film verhaal? Dan is het make-over programma waar je zeker mee moet starten!

Latest Reviews