Horizon Zero Dawn

Gamen-Playstation

Het Nederlandse Playstation mega succes Horizon Zero Dawn

Half maart nam ik de beslissing om de liefde uit mijn jeugd in huis te halen. De Playstation 4.
Dat kwam omdat ik geobsedeerd raakte met het spel Horizon Zero Dawn. Niet alleen omdat de makers grotendeels uit Nederland komen, maar ook omdat het er zo goed uit zag en de looks van de game.
Het heeft toch een aantal weken geduurd voordat ik de stap naar de winkel zetten en de game console met het spel kocht.

Het verhaal van Horizon Zero Dawn

Goed laat ik beginnen met uit te leggen waar het spel over gaat.
Horizon Zero Dawn draait om de jager Aloy in een post-apocalyptische wereld rond het jaar 3000.
De aarde is dan al voor lange tijd verlaten door mensen en wordt beheerst door gemechaniseerde wezens.
Aloy heeft onderdelen van de overige wezens nodig om te overleven, en gebruikt voornamelijk haar pijl en boog om deze te verkrijgen.

Aloy moet er voor zorgen dat de aarde niet voor een tweede keer wordt overgenomen door robots. Als het haar niet lukt kan de mensheid in gevaar komen. Kan Aloy door achter de geschiedenis te komen de toekomst verbeteren?

Hoe was het om het spel Horizon Zero Dawn te spelen?

Ik heb Horizon Zero Dawn met heel veel plezier gespeeld. Het is een rijk spel en de makers borduren voort op het succes dat zij hadden met Kill Zone.
Je ziet dat de positieve punten hebben gebruikt om het zes jarige project beter te maken.
Bijvoorbeeld het scannen van de tegenstanders. En de opbouw van de wereld en alle voorwerpen die je vindt en ziet in de omgeving.

Wat zij alleen verbeterd hebben is het gebruik van de omgeving. Het ziet er prachtig uit, en daar hebben de makers heel veel tijd en energie in gestoken. Als je met de hoofdpersoon Aloy bovenop een berg staat en naar het uitzicht kijkt, dan is het adembenemend. De details zijn zo mooi en prachtig gemaakt dat ik daar alleen al druk mee kan zijn verbaasd mij soms. Stiekem ook een beetje trots omdat dit wel van Nederlandse bodem komt.
De game wereld sprak erover en dat heeft Guerrilla Games voor elkaar gekregen!

Horizon Zero Dawn

Nu is het concept van een post-apocalyptische wereld niet super origineel. Toch weten zij door middel van de dieren of robots een hele goede update te geven zodat het origineel wordt. De verdeling van het verhaal, de moderne dieren maar toch het prehistorische leven van de mensen is heel goed. Zo heb je niet het idee dat je altijd in de toekomst aan het spelen bent. De makers hebben voor een goed evenwicht gezorgd.

De variatie van dieren, maar ook de opdrachten die je kan en moet doen is goed. Maar wat 9 van de 10 keer centraal staat is het vechten tegen de robot dieren. Naarmate je verder komt in het spel en ook meerdere opdrachten hebt gedaan kan je de wapens upgraden en groei je qua niveau.

Hoe ver ben ik met Horizon Zero Dawn?

Nu heb ik Horizon Zero Dawn bijna uitgespeeld en blijf kijken of ik nog opdrachten ben vergeten. Zodat ik alles eruit heb gehaald. Hou je van games waarbij je goed moet nadenken over hoe je de vijand kan verslaan? En wil je een spel spelen dat rijk is in vele opzichten? Koop Horizon Zero Dawn voor de Playstation 4, en je bent voor de komende tijd druk bezig met pijl en boog.

Latest Reviews

Ook interessant
Calvin Harris feat. HAIM – Pray To God