Horror bij Netflix

Dit zijn de series en films met horror bij Netflix

Je hoeft de deur niet uit voor een avond of weekend vol angstaanjagende films of series. Want naast de films die in de bioscoop draaien hebben de on demand diensten genoeg te bieden om op de bank te blijven zitten. Hieronder vindt je de horror bij Netflix. Want naar welke series en films moet je kijken for een avond waar horror in zit verwerkt?

Qua films is er genoeg te zien. Naast de films die in de horror bij Netflix laten zien, zijn er nog tig films die in deze categorie thuis horen. Dit is een kleine selectie van wat het kijken meer dan waard is. Van Netflix originals tot en met films die tot de klassiekers horen. Er zit van alles tussen.

Dit zijn de originele en klassieke films met horror bij Netflix

Death Note - Dit zijn de originele en klassieke films met horror bij Netflix
Bron: GIPHY | Death Note

Als het om de Netflix origineels gaat, zitten er films bij die niet bij iedereen positief vielen. Zoals ‘Death Note’, het is een film waar de inspiratie van een manga afkomt. Een Japans stripboek, volgens de fans was het beter geweest als het ook een Aziatische cast had gehad. Daarom hebben de makers het verhaal verplaatst naar Amerika. Het verhaal van de film gaat over scholier, hij vindt een boek waarmee jij de macht hebt om mensen te laten leven of dood te laten gaan.

Een andere originele horror bij Netflix is ‘The Babysitter‘. Waarbij de oppas op een avond vrienden uitnodigt, alleen loopt dat gigantisch uit de hand. Waarbij Cole, verliefd op de oppas, getuige is van de meest gruwelijke moorden. De film is naast dood eng ook heel erg grappig, een perfecte combinatie om te lachen en daarna met een flinke hartslag te kijken.

Rings - Dit zijn de originele en klassieke films met horror bij Netflix
Bron GIHPY | Rings

Aan het begin van deze eeuw kwam de Amerikaanse versie van ‘The Ring’ uit. Om het nieuw leven in de blazen werd er in 2017 een nieuwe versie gemaakt. Met ‘Rings‘ wordt het originele verhaal opnieuw verteld, met de nodige veranderingen. Een vermakelijke horror bij Netflix. Waar het vooral draait om het niet dood te gaan na het zien van het bekende en beruchte filmpje.

In 2016 kwam de film ‘Don’t Breathe‘ uit, een horror film die in eerste instantie niet heel hoog op de kijklijst van vele stond. Toch wist de film op een positieve manier te verrassen. Toch zijn er op creatieve manieren gekeken naar het concept. Dat in zo verre is uitgedacht dat er zo een tweede deel gemaakt kan worden. Wanneer drie jongeren inbreken bij een blinde man, komen zij er al snel achter dat het niet zo’n heel goed idee was.

Voor een aantal klassiekers kan je ook terecht bij de on demand dienst

Carrie - Dit zijn de originele en klassieke films met horror bij Netflix
Bron: GIPHY | Carrie

In 1976 kwam de originele ‘Carrie’ uit, en jaren later probeerde Hollywood er een goede remake van te maken. Het meisje Carrie White met haar telepathische krachten, wordt door haar gelovige moeder onderdrukt. Na heel wat pesterijen is de woede zo veel geworden, dat zij wraak neemt op alles en iedereen die haar in de weg staat. Het is een goede horror bij Netflix, alleen weet de remake het origineel te overtreffen?

Als je naar een klassieker uit de jaren ’80 wilt zien, dan is ‘The Thing’ een goede horror bij Netflix om te kijken. Wanneer een groep onderzoekers in Antarctica onderzoek doen, krijgen zij te maken met een buitenaards wezen. Het eet alles en iedereen op, maar weet de mensen en dieren de kopiëren. Waardoor de bekende om je heen, niet zijn wie zij zijn.

Er staan ook een aantal series met horror bij Netflix klaar

Naast de moderne en klassieke horror bij Netflix is er ook een hoop de bingewatchen bij de on demand dienst. Aan series zijn is er ook genoeg horror te zien. Om te beginnen met ‘Slasher’. De Netflix original is al een tijd beschikbaar, maar weet nog niet naar de voorgrond te treden. Het draait om Sarah Bennett, zij keert terug naar haar geboortedorp Waterbury en gaat samen met haar man Dylan wonen in het huis waar jaren geleden haar ouders in werden vermoord. Met de terugkeer van Sarah starten ook weer de moorden in Waterbury. Deze moorden, geïnspireerd door de 7 hoofdzonden, worden gepleegd door een beul die The Executioner wordt genoemd.

De Australische thrillerserie ‘Glitch’ heeft al meerdere seizoenen, drie om precies te zijn. Sheriff James Hayes wordt midden in de nacht naar het kerkhof geroepen waar vreemde dingen zouden gebeuren. Daar aangekomen treft hij mensen aan die volledig naakt en onder de modder ronddolen. Hij roept een arts op, die een tweetal meeneemt naar een dokterspost. Als Hayes daar ook aankomt blijkt zijn vrouw ook één van de zes te zijn. Alleen is zijn vrouw al een paar jaar dood!

bij de onderstaande horror series draait het om het bovennatuurlijke en heel veel horror

De serie ‘Crazyhead’ is afkomstig van Channel 4 en wordt in Nederland als ‘Netflix Original’ uitgebracht. Als je van het bovennatuurlijke houdt en dat gemengd met een beetje komedie. Dan is deze serie perfect! Twee zielsverwanten Amy en Raquel hebben beide de gave om zombies te zien. Terwijl andere mensen hen aanzien als de normale buurman of buurvrouw. Aan de dames de taak om een groot meesterplan te dwarsbomen. Tot op heden is er één seizoen uitgekomen, maar het concept en rechten zijn overgenomen door Netflix.

American Horror Story - Er staan ook een aantal series met horror bij Netflix klaar
Bron: GIPHY | American Horror Story

Als je het over horror bij Netflix hebt kan een serie als ‘American Horror Story’ niet ontbreken. Met de creatievelingen die ieder seizoen met een ander meesterlijk seizoen komen, blijft het genieten om er naar te kijken. Tot op heden zijn er tien seizoenen, die stuk voor stuk een connectie hebben met elkaar. Ben jij klaar om de seizoenen achter elkaar te verslinden? Het kan ongegeneerd bij Netflix.

Latest Reviews