Horror bij Videoland

Deze films en serie zijn in de categorie horror bij Videoland te bekijken

Met Halloween voor de deur kan je niet genoeg content bekijken om alvast in de juiste stemming te komen. Nu heb ik de horror content van Netflix al gedeeld. Maar nu is het tijd om de horror bij Videoland in de spotlight te zetten. Zij hebben de afgelopen tijd flink wat nieuwe griezelfilms aan de catalogus toegevoegd. Op de vraag: Welke series en films mag je niet missen? krijg jij hieronder antwoord.

The Neon Demon - Deze films en serie zijn in de categorie horror bij Videoland te bekijken
Bron: Cine.nl | The Neon Demon

Aan horror bij Videoland geen gebrek, zeker als je kijkt naar de films die zij in de catalogus hebben staan. Om te beginnen met ‘The Neon Demon’. Deze film werd oorspronkelijk gemaakt om in de Amerikaanse bioscoop te verschijnen. Daar wist het niet veel indruk te maken, terwijl deze horror en thriller het kijken meer dan waard is.

Het gaat over een horror-sprookje waarin schoonheid en obsessie een aantrekkelijke, maar verraderlijke cocktail opleveren. Het jonge, ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen. Haar schoonheid en vitaliteit worden verslonden door de gevestigde modellen, die koste wat het kost willen wat Jesse heeft. Met de bekende gezichten Keanu Reeves, Elle Fanning en Christina Hendricks.

Before I Wake - Deze films en serie zijn in de categorie horror bij Videoland te bekijken
Bron: IMDB & James Bridges | Before I Wake

De jonge acteur Jacob Tremblay is de afgelopen in flink wat films te zien geweest. Zo ook in ‘Before I Wake’, één van de titels in de categorie horror bij Videoland. In de horror film wordt het verhaal verteld van Jessie en Mark. Wanneer zij hun nieuw pleegkindje Cody in huis nemen, ontdekken ze al snel dat het jongetje een wel heel speciale gave bezit.

Cody’s dromen hebben de kracht om realiteit te worden. De nieuwsgierige ouders gaan op onderzoek, maar wanneer blijkt dat zijn nachtmerries wel eens dodelijk kunnen zijn, moeten Jessie en Mark dringend ingrijpen. De film heeft goede effecten, waardoor je soms vergeet dat het een horror film is. Maar er zitten ook genoeg elementen en momenten in die je hartslag sneller laten gaan.

Van horror bij Videoland kan het alle kanten op gaan van klassieker tot griezelige poppen

The Boy - Van horror bij Videoland kan het alle kanten op gaan van klassieker tot griezelige poppen
Bron: IMDB & STX Entertainment | The Boy

De film ‘The Boy’ is een horror film die jou op het puntje van je stoel laten zitten. De schrikeffecten zijn goed. En je leeft ontzettend mee met Greta. Want de Amerikaanse neemt een baan aan als nanny in een Engels landhuis om op de achtjarige Brahms te letten. Al snel ontdekt ze dat Brahms helemaal geen jongetje is, maar een levensechte porseleinen pop.

Bij het vertrek van de ‘ouders’ krijgt ze een strikte lijst met regels voor de opvoeding van Brahms. Maar wanneer Greta deze regels begint te verwaarlozen, lijken er steeds meer vreemde dingen in het huis te gebeuren. Beetje bij beetje raakt Greta ervan overtuigd dat Brahms misschien toch geen gewone pop is.

De Lift - Van horror bij Videoland kan het alle kanten op gaan van klassieker tot griezelige poppen
Bron: IMDB | De Lift

Een klassieker onder de Nederlandse films ‘De Lift’ hoort zeker thuis in het rijtje horror bij Videoland die je niet mag missen. De horror film van Dick Maas komt uit 1983 en weet vandaag de dag nog steeds mee te komen. De film ‘De Lift’ gaat over het volgende: Op het einde van een landbouwtentoonstelling nemen enkele bezoekers de lift. Op het ogenblik dat ze lichtelijk beschonken instappen, slaat de bliksem in. Er ontstaat niet meteen paniek, maar tot overmaat van ramp valt ook de luchtverversing uit.

Nadat de lift onverwacht opnieuw in werking is getreden, moeten vier mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Elektricien Felix Adelaar wordt erbij geroepen, maar hij staat voor een raadsel. Alle zekeringen zijn intact en aan de lift zelf mankeert niets. De lift gaat verder zijn eigen gangetje en er vallen doden en verminkten. Wanneer journalist Mieke De Beer zich in de zaak mengt, wordt Felix door zijn baas op ziekenverlof gestuurd. Dat doet hem vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is.

Qua moord en doodslag is er genoeg horror bij Videoland te vinden

Leatherface - Qua moord en doodslag is er genoeg horror bij Videoland te vinden
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Leatherface

Als horror liefhebber moet je de film ‘The Texas Chain Saw Massacre’ kennen. Nu wordt er met ‘Leatherface’ de geschiedenis van de beruchte, moordlustige familie Sawyer in Texas verteld. Nadat de dochter van de lokale sheriff op een verdachte manier om het leven komt, wordt de jongste Sawyer, Jedidiah, in een gesticht gestopt.

Tien jaar later veroorzaakt de jongen een bloedbad in de inrichting, kidnapt hij de nieuwe verpleegster Lizzy en ontsnapt hij met nog drie patiënten. De sheriff is gebrand op wraak voor de dood van zijn dochter en zet een klopjacht in op de groep. Het is geen horror film waarbij je moet verwachten dat het van begin tot eind heel spannend of eng is. Toch heeft de film vooral aan het eind genoeg te bieden om te blijven kijken.

The Woman In Black - Qua moord en doodslag is er genoeg horror bij Videoland te vinden
Bron: IMDB & CBS | The Woman In Black

In zijn eerste rol na het Harry Potter avontuur speelt Daniel Radcliffe, Arthur Kipps in de film ‘The Woman In Black’. Een jonge advocaat die naar het dorpje Crythin Gifford gestuurd wordt om een erfenis te regelen. Aan de rand van het dorp aan de drassige Britse oostkust moet hij de papieren van de overleden Alice Drablow doorspitten.

Terwijl hij in volledige afzondering in haar oude, door moerassen van de buitenwereld afgesloten landhuis werkt, ontdekt hij langzaam het tragische geheim van de vrouw. Een geheim dat nog altijd de rillingen over de ruggen van de dorpelingen laat lopen. Wat de rondwarende vrouw in het zwart er mee te maken heeft wil niemand hem vertellen, maar haar verschijning brengt iedereen, ook Arthur, tot absolute doodsangst.

Kan jij niet genoeg horror zien? De is de horror bij videoland

Wolf Creek - Kan jij niet genoeg horror zien? De is de horror bij videoland
Bron: IMDB | Wolf Creek

Er zijn drie series die heel goed aansluiten bij de horror bij Videoland. Je kan dan uren bingen zonder dat er enige reclame voorbij komt. De eerste serie is ‘Wolf Creek’. In de twee seizoenen die ieders uit zes afleveringen bestaan, krijg je te maken met psychopathische seriemoordenaar Mick Taylor.

Hij doet er alles aan om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. In het eerste seizoen krijgt een jong gezin met de moordenaar te maken en in het tweede seizoen is een bus vol met internationale toeristen de klos. Dat betekend heel wat uren vol met spannende afleveringen bij Videoland.

Dead of Summer - Kan jij niet genoeg horror zien? De is de horror bij videoland
Bron: IMDB & Katie Yu/Freeform | Dead of Summer

In 2016 kwam de ABC serie ‘Dead of Summer’ uit. Waar middenin de zomer een groep kampleiders uitkijkt naar de beste zomer van hun leven. Maar wanneer de donkere, eeuwenoude mythologie van het camp ontwaakt, wordt de zomer die zo leuk had moeten zijn, er een van onvergetelijke angsten en kwaad op iedere hoek.

Het is één seizoen, waardoor ‘Dead of Summer’ een perfecte serie is om tussen andere series door te kijken. Je hoeft er ook niet heel veel tijd in te investeren. Want de tien afleveringen duren tussen de 30 en 40 minuten. Waardoor het kijken naar de serie nog aantrekkelijker maakt.

De horror bij Videoland gaat van zombies tot en met de vreselijkste moorden die worden gepleegd

Freakish - De horror bij Videoland gaat van zombies tot en met de vreselijkste moorden die worden gepleegd
Bron: IMDB & Hulu | Freakish

Wat gebeurd er als de wereld om je heen te maken krijgt met een post apocalyptische gebeurtenis? In de serie ‘Freakish’ komt een groep tieners vast te zitten in hun school, doordat er een dodelijke chemische explosie in hun woonplaats heeft plaatsgevonden. De onderlinge relaties komen op scherp te staan als blijkt dat de chemische neerslag mensen in zombie-achtige wezens verandert. De tieners zijn hun leven niet meer zeker.

De twee seizoenen die in de categorie horror bij Videoland te vinden zijn, moet je kunnen verslinden. De afleveringen duren maar 20 minuten en bestaan uit 10 afleveringen. Al met al een korte serie die voor de nodige spanning en horror moet gaan zorgen. Waar zombies en andere vreemde wezens je de stuipen op het lijf moeten gaan jagen.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie Listed
Nog meer superhelden in de bioscoop #2