Hotel Artemis Review
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Hotel Artemis

Hotel Artemis Review

Met een budget van 15 miljoen dollar hoopt Drew Pearce met Hotel Artemis een goede film neer te zetten

Hotel Artemis Movie Poster
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Hotel Artemis

Nadat ‘John Wick’ in de bioscoop te zien was moesten een aantal filmstudio’s hebben gedacht dat zij op het succes in konden haken. Dat is met ‘Hotel Artemis’ zeker geprobeerd. Maar weet de regisseur Drew Pearce samen met de cast en de mensen achter de schermen er voor te zorgen dat het geen kopie of een rip-off wordt? Lees de recensie hieronder.

Met een lijst met top en bekende acteurs als Jodie Foster, Sofia Boutella, Jeff Goldblum, Sterling K. Brown, Brian Tyree Henry, Jenny Slate, Zachary Quinto, Charlie Day en Dave Bautista. Hoop je dat een film gaat aan slaan. De trailer zag er veel belovend uit en na een tijd wachten was het eindelijk zover om de film zelf te gaan zien.

Wat Drew Pearce eerder liet zien waren onder andere ‘Iron Man 3’, ‘Mission: Impossible – Rogue Nation’ en werkt hij aan de film waar Robert Downey Jr., Rachel McAdams en Jude Law in te zien zullen zijn. Het duurt nog twee jaar voordat de film in de bioscoop te zien is. Toch heeft de regisseur al nieuwe films klaar staan om aan te werken.

In Hotel Artemis, een geheim en exclusief ‘members-only’ ziekenhuis, behandelt Jean, gespeeld door Jodie Foster, de gevaarlijkste criminelen ter wereld. Binnen gelden drie regels: géén wapens, géén politie en géén moord. In deze superspannende actiethriller verandert de veiligste plek voor criminelen in Los Angeles in de gevaarlijkste.

https://youtu.be/haPLmXY5XF8

De recensie van Hotel Artemis

Toen ik naar de eerste beelden van ‘Hotel Artemis’ zat te kijken viel mijn mond open. Want wat weet regisseur Drew Pearce een goede sfeer neer te zetten. Laat ik beginnen met het decor, het ziet er ontzettend goed uit. Het lijkt erop dat het meeste geld daar in is gestoken. Het ziet er klassiek uit, en net zoals het karakter van Jodie Foster is het hotel ook stil blijven staan.

De sfeer dat wordt gecreëerd wordt vanaf de eerste seconden duidelijk. Er dreigt overal gevaar vandaan te komen. Buiten de muren van het hotel maar binnen de muren vindt het ook plaats. Hoe erg de makers hopen dat je mee leeft met de persoonlijke verhalen van de karakters, daar slaan zij de plank mis.

Hotel Artemis Review
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Hotel Artemis

Voordat er überhaupt wat beweging in ‘Hotel Artemis’ lijkt te komen ben je al op de helft van de film. Dat is jammer, want met zo’n decor set en de mogelijkheden wil je er toch alles uit halen? Na de pauze lijkt alles goed te komen, maar dan gaat het ook als een sneltrein. Je moet goed opletten, want voordat je het weet hebben de eerste mensen het lootje gelegd.

Mijn conclusie over Hotel Artemis en de acteurs die er boven uit staken

In ‘Hotel Artemis’ wisten een aantal acteurs er boven uit te komen. Jodie Foster, Sofia Boutella en Dave Bautista waren een verademing om naar te kijken. Jodie leek een studie van haar karakter hebben gemaakt. Zij had een loopje en een aantal andere eigenaardigheden die daar bij hoorde. Dat maakte de zuster van het hotel heel goed. Sofia is zoals in heel veel films dood eng, maak geen ruzie met haar want voordat je het weet krijg je een knal van haar.

Hotel Artemis Review
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Hotel Artemis

Als laatste viel mij Dave Bautista op. In de laatste ‘Avengers’ film wist hij met zijn humor de film weer verder te brengen. Dit keer liet hij een andere kant van zichzelf zien. De bezorgde broeder die wilt dat alles gaat zoals het hoort te gaan. Het is ook leuk om de acteur te zien met een menselijke kleur inplaats van het grijze bij de Marvel films.

Mocht je ‘Hotel Artemis’ nog niet hebben gezien? Ik raad de film zeker aan om te gaan kijken. Het komt misschien niet direct op gang. Het heeft heel veel positieve elementen waardoor het de moeite waard is. Mochten de makers er verder mee gaan? Maak er een film van waar een ander hotel wordt aangedaan. Of maak er een televisie serie van, waarbij iedere aflevering een nieuwe crimineel binnen komt voor een behandeling.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Series that I like #3