Hotel Del Salto – Stand For You Right

Hotel Del Salto experimenteert er op los met zijn nieuwe single


Hotel Del Salto omschrijft zichzelf als een muzikaal experiment.
Hij beschrijft zichzelf als een mix van David Bowie, een beetje van Prince en een snufje van Back en Marco Demarco.
Nu zou je verwachten dat de artiesten naam ook als band zou kunnen werken. Dat is niet zo, want J. Francis maakt solo muziek.

Hij mag dan een cocktail zijn van allerlei invloeden. Dat hoor je ook terug de nieuwste single dat hij heeft uitgebracht.
Hotel Del Salto zijn eerste en ook meteen succesvolle single ‘Bigger Then Elvis’ viel in de smaak. En dat betekend dat je als artiest verder kan gaan met muziek maken.

Waar haalde Hotel Del Salto inspiratie vandaan voor het schrijven van ‘Stand For Your Right’

Hij wilde dat snel doen, maar toch heeft het ongeveer een half jaar geduurd voordat de single voor het grote publiek te horen is. Eind 2016 schreef hij het eerste gedeelte in zijn geboorteplaats Carmarthen. Want hij had een idee in zijn hoofd om een protest lied te gaan schrijven.

In Engeland was de nasleep van de Brexit goed te voelen. Alleen heeft Hotel Del Salto dat niet als enige inspiratie bron gebruikt. Want toen hij voor zes weken naar Texas vertrok was er ook genoeg inspiratie op te doen in Amerika.
Want daar was genoeg om tegen te protesteren. Donald Trump kwam aan de macht, heel Amerika en de rest van de wereld stond op zijn kop.
Dat raakvlakken en beide gebeurtenissen zorgde ervoor dat mensen dichter bij elkaar kwamen in plaats van uit elkaar te groeien. Mensen met dezelfde achtergrond of denkwijze zoeken elkaar op en dat zorgt voor hoop en steun.

Verwacht geen standaard pop nummer van Hotel Del Salto.
Want de inspiratie dat hij krijgt zijn van de jaren ’60 muziek zoals Brian Wilson en Syd Barrett.
Zij experimenteerde er ook flink op los, door verschillende soorten instrumenten te gebruiken. Of door muziek uit te brengen dat niet zoals het normale is gemaakt.
Wat je welk kan verwachten zijn de verschillende gitaren, drums en de stem van Hotel Del Salto die je meenemen in het verhaal wat hij te vertellen heeft.

Latest Reviews

Ook interessant
Blog Sporten
Sporten heeft zo zijn voordelen