foto: annemieke van der togt

Helpt Hotel Sophie aan het praten over seksualiteit?

Sophie Hilbrand helpt mensen in het programma Hotel Sophie om over seks te praten

Sophie Hilbrand is al een hele tijd te zien bij BNNVARA. Het onderwerp seks komt vaak terug in de programma’s die zij presenteert. In haar vorige programma’s ging het over haar persoonlijke leven. Maar dat is bij Hotel Sophie een ander geval. In iedere aflevering komen er mensen naar het hotel om over seksualiteit te praten.
Het zijn open gesprekken waarbij mensen over alles wat anno 2017 te maken heeft met seks. Het kan gaan over een lange relatie of over sexting. Onderwerpen waar mensen vandaag de dag mee te maken krijgen.

Ik heb de eerste twee afleveringen gezien en ik moet zeggen dat ik het een heel interessant programma vindt.
De openhartigheid van de mensen is heel mooi om te zien. Sophie Hilbrand en de professionals die de mensen gaan helpen om verder te komen met de relatie of een andere kijk op de situatie te geven. Ik kan mij voorstellen dat er niet heel veel mensen waren en stonden te springen om in Hotel Sophie over iets heel privés te komen praten.

Het zijn niet de standaard gesprekken die je zou verwachten in zo’n programma. De onderwerpen zijn uiteenlopend en dat zorgt ervoor dat je iedere aflevering met alle aandacht aan het kijken en luisteren bent. Hoe open mensen tegenwoordig ook zijn, alleen wordt het praten over seks of seksualiteit er niet makkelijker op. Voor de meeste mensen.

https://youtu.be/eck65XKQN8k

Hotel Sophie geeft de gasten de gelegenheid om open en bloot over seks te kunnen praten

Terwijl seks en seksualiteit begint wanneer je geboren bent, en door gaat tot dat je de laatste adem uitblaast. Iedereen heeft er mee te maken, maar vindt het wel lastig om het er over te hebben. Daarom vindt ik het goed dat Hotel Sophie en andere programma’s bijdragen om het open te gooien. Zij maken het bespreekbaar. En in het geval van Hotel Sophie is het zelfs over onderwerpen die ik tot nu nog niet gezien heb op de Nederlandse televisie. Omdat de mensen in het programma zelf aan het werk worden gezet vind ik het een extra interessant om naar te kijken. Daardoor krijg je handvatten om als kijker, mocht je met hetzelfde probleem hebben, verder te kunnen en het bespreekbaar te maken.

Verder zou het heel handig zijn om Nederlanders aan het praten te krijgen. Het is tot nu toe op een grappige manier bedoeld. Maar er komen een hoop situaties voorbij waar je serieus over moet praten. Ook al moet je het niet te zwar brengen. Probeer het luchtig te houden en spreek vanuit je gevoel. Ga de komende aflevering van Hotel Sophie kijken want de ene week wordt seksualiteit besproken met opvoeding en de andere keer draait het om cultuur verschillen en seksualiteit. Of je het leuk vindt of niet, het onderwerp seks zal altijd een onderwerp zijn waar sommige mensen een handje bij nodig hebben om het te kunnen bespreken. En daar horen verschillende televisie programma’s bij.

Latest Reviews

Ook interessant
this made my day tv
House of Cards [Netflix]