Televisie blog Review

Hotel SynDROOM

Volg mensen met een beperkingen en dromen in Hotel SynDROOM

Hotel SynDROOM
Johnny de Mol is terug met een nieuwe seizoen SynDROOM. Er is gekozen om het net wat anders aan te pakken en wel in de vorm van Hotel SynDROOM. Gister was de eerste aflevering te zien bij RTL4, maar bij Videoland kan je een week eerder kijken naar de volgende aflevering.

Ik ben gaan kijken hoe het programma alles in beeld laat komen en daar moest ik even over nadenken voordat ik mijn mening zou kunnen geven.
Wat het programma heel goed doet is mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het gaat er niet alleen om dat de mensen het syndroom van down hebben, maar ook mensen met een andere beperking komen in het programma voorbij.
Bijvoorbeeld Autisme, schizofrenie of een andere stoornis.

In de vorige drie seizoenen van het programma draaide één aflevering om twee dromen die uit kwamen.
Met het vierde seizoen Hotel SynDROOM hebben de programma makers er voor gekozen om dromen van vier mensen per aflevering uit te laten komen.
Ik vond het niet storend dat er voor meer wensen in één aflevering was gekozen. Omdat er nu vier dromen zijn die uitkomen lijkt het programma ook sneller te gaan.

Bereid je voor op een seizoen Hotel SynDROOM dat vol zit met bekende Nederlanders

De bekende Nederlanders hebben het programma Hotel SynDROOM ook omarmt.
Het lijkt wel alsof je niet mee telt als je niet bij een droom betrokken bent geweest. In de eerste aflevering zijn Timor Steffens en Anky van Grunsven te zien. Het programma wilt het over laten komen dat de mensen waar de droom van uit komt zelf contact op neemt met de bekende Nederlanders.
Maar dat is natuurlijk niet zo, het is van te voren afgesproken hoe het allemaal wordt vast gelegd.

Het idee van Hotel SynDROOM vind ik wel heel leuk. Ook al lijkt het allemaal ‘gescript’, toch komt het heel knus en gezellig over. Alsof je met z’n allen op kamp gaat en samen leuke dingen gaat doen. Dat gevoel krijg ik bij het programma. In 2015 won het programma SynDROOM een Gouden Televizier-Ring en het formule blijft een succes.
Een leuke vernieuwing om het programma leuk en vernieuwd te houden.

Latest Reviews

Ook interessant
Artemis Fowl Teaser Trailer