Bron: Gusto Entertainment & Filmdepot | I See You

I See You Review

Reader Rating0 Stemmen
0
7.4

Met I See You blijft de kijker op het puntje van de stoel zitten

Met I See You blijft de kijker op het puntje van de stoel zitten
Bron: Gusto Entertainment & Filmdepot | I See You

Normaal gesproken zorgen de grote blockbusters voor volle bioscoopzalen. Op dit moment is dat niet de bedoeling, waardoor de kleinere film meer ruimte krijgt. Daarbij worden de nieuwe blockbusters voorlopig uitgesteld, en mogen er maximaal dertig mensen in één zaal zitten. Welke film daar ook baat bij heeft is ‘I See You’. Een horror/thriller dat eind 2019 in Amerika werd gelanceerd. Voor dat je verder leest, in dit blog bericht staan spoilers!

Om de Nederlandse bioscoop bezoeker terug te halen is de film nu in de bioscoop te zien. In de recensie van de film ga ik in op de elementen die mij opvielen. Daarmee komen de positieve en de negatieve punten aan bod. Wil jij jou eigen mening geven over ‘I See You’? Onderaan het bericht kan jij de verschillende elementen een cijfer en commentaar geven.

De verdwijning van een 10-jarige jongen in een ogenschijnlijk perfect stadje vertoont een vreemde gelijkenis met een cold case van rechercheur Greg Harper. Greg werkt dag en nacht aan deze nieuwe zaak, en worstelt ondertussen met problemen thuis. Sinds zijn vrouw Jackie een affaire heeft gehad is de spanning om te snijden, en gedraagt ze zich vreemd. Jackie is op haar beurt bang dat ze haar verstand aan het verliezen is: ze voelt een constante vijandige sfeer in huis. Niet alleen van haar gezin, maar ook van buitenaf. Het huis wordt geteisterd door vreemde geluiden, spullen die verdwijnen en apparaten die een eigen leven lijken te leiden. Is Jackie gek aan het worden? Of ligt het gezin echt onder vuur?

De acteurs Helen Hunt, Jon Tenney en Judah Lewis zetten in de film een geloofwaardig gezin neer. Ieders met zijn of haar eigen bijzonderheden. Als kijker zie je volledige karakters, met de positieve en negatieve kanten. Vanaf de eerste seconden heb je het idee dat er wat speelt. Naarmate de film vordert krijgt de kijker steeds meer antwoorden.

Hebben de makers een bioscoop waardige film gemaakt?

Hebben de makers een bioscoop waardige film gemaakt?
Bron: Gusto Entertainment & Filmdepot | I See You

Wat mij alleen maar meer in de film wist te betrekken. Je wilt meer weten van het gezin, en erachter komen waarom zij zo handelen. Het enige nadeel aan de film is dat je meer weet dan nodig is. Waarbij bepaalde aanwijzingen en oplossingen niet als een verrassing komen.

De makers hebben goed nagedacht over het in beeld brengen van bepaalde de scenes. Waarmee je als kijker de meest prachtige beelden krijgt te zien. Van de omgeving, het huis en hoe de karakters het moment beleven. Daarentegen is het geluid/muziek op bepaalde momenten te overheersend. Want er wordt een bepaalde spanning gecreëerd, terwijl dat niet direct nodig is.

Als laatst het verhaal van ‘I See You’. Want voor mij leek de film twee totaal verschillende verhalen te vertellen. Waarbij het gezin de hoofdrol speelde, daarnaast zag je het onderzoek naar de ontvoering. Toch is dat niet het geval, want op een bepaald moment wordt alles in elkaar gevouwen.

De twee werelden komen samen, en maakte de film nog spannender. Want ik wilde weten hoe de film zou aflopen. Echter duurde het even voordat ik na de twist terug in het verhaal zat. Dat komt omdat er twee nieuwe karakters zijn, en je niet weet wat beide van plan zijn.

Ben jij geen horror fan? Geen probleem, want ‘I See You’ is meer een thriller- dan een horror film. Er zitten horror elementen in, maar het draait vooral om het grote verhaal. Tenslotte is de film bioscoop waardig. Want het verhaal, de schrik momenten en manier waarop alles in beeld is gebracht. Zorgen voor samen voor een entertainment rijke film.

I See You Review
De horror/thriller film 'I See You' heeft alles in zich om de kijker een ander half uur te vermaken. Van een spannend verhaal met een goede twist. Met goede beelden en een goede cast.
Het Verhaal
7
Acteer werk
7
Regie
8.5
Het einde v/d film
7
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
Het camerawerk is van hele hoge kwaliteit
Helen Hunt, Jon Tenney en Judah Lewis vormen een realistisch gezin
De film zit vol spanning en neemt de kijker mee in het verhaal
Minpunten
Bepaalde verhaal elementen zie je van ver aankomen
7.4

Latest Reviews

Ook interessant
American Made