Halloween entertainment

De iconische personages uit horrorfilms #1

De iconische personages uit horrorfilms wil je niet tegen komen

Een horror franchise staat of valt met de enge personages. Als kijker moet je bang zijn om de moordenaar tegen het lijf te lopen. Wat de personages uit horrorfilms gemeen hebben is dat je dood gaat, er zit een groot verschil in de hoe. Want de één laat je langzaam en pijnlijk gaan en de ander vindt een snelle dood het handigst.

Ieder personage weet zich op zijn of haar eigen manier iconisch te maken. Wat wel opvalt is dat het een mannen ding is, er zijn maar weinig vrouwelijke moordenaars te zien in horrorfilms. Hieronder vindt je de verschillende iconische personages uit horrorfilms. De één is vrij recent bekend geworden, en de ander staat al jaren in de geheugens van mensen gegrift.
Er staat meer horror online, kom erachter welke films er on demand en in de bioscoop te zien zijn rond Halloween. Voor de kleine kijkers onder ons is er ook genoeg te ‘griezelen’, Netflix heeft genoeg klaar staan.

De meest klassieke personages uit horrorfilms

Ik ga eerst terug naar de meest iconische en klassieke horror personages. Want wie kent Dracula, Frankenstein, de bruid van Frankenstein, The Mummy en de onzichtbare man niet? In de begin jaren van film waren deze enge personages als eerst te zien op het grote scherm. Zij lieten de mensen in ‘stomme’ films schrikken en met bibberende benen naar huis gaan. Zij horen in de lijst met iconische personages uit horrorfilms thuis. Als Universal met de plannen door gaat komt er naar de film met Tom Cruise een reboot van deze klassieke personages.

De drie heren die in de top van iconische personages uit horrorfilms staan

Jason Voorhees van Friday the 13th

Met Halloween op komt kan je niet om de volgende personages heen. Jason Voorhees, Michael Myers en Freddy Krueger. Zij wisten een hele hoop mensen op het witte doek te vermoorden. Met veel bloed en zonder genade werden zij van het leven beroofd. De personage uit Friday the 13th is sinds 1980 te zien in de slasher-film. Het verhaal dat achter Jason zit is dat hij een hele slechte zomer op een zomerkamp heeft gehad. Hij neemt wraak op de begeleiders door ze op vrijdag de dertiende één voor één te vermoorden. De recensies van de eerste film waren niet mals, toch wist het zo’n veertig miljoen euro op te halen, en is daarmee één van de beste horror franchises tot op de dag van vandaag.

Michael Myers van Halloween

Verschillende acteurs kropen in de huid van de bovennatuurlijke moordenaar Michael Myers. Als klein jongetje steekt Michael zijn zus neer, hij wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en dat is het begin van het einde. Vijftien jaar later ontsnapt hij en begint de klopjacht op zijn voormalige babysitters. Hij heeft een obsessie voor Laurie Strode, zij wordt gespeeld door Jamie Lee Curtis. De actrice brak met de rol door in Hollywood. De plannen zijn er om na de negen films een tiende te gaan maken. Daar zal Jamie Lee Curtis in te zien zijn.

Freddy Krueger van A Nightmare On Elm Street

Aan Freddy Krueger kan je niet ontsnappen. De iconische personage is in acht horrorfilms en een televisie serie te zien. In 1984 kwam de eerste film uit en daarmee was de moordzuchtige Freddy of Fred geboren. Het leven was niet makkelijk voor hem, want op jonge leeftijd kreeg hij te maken met adoptie en kwam terecht bij een handtastelijke alcoholist. Toen hij opgroeide begon hij psychotisch gedrag te vertonen en dode kleine dieren. Dit groeide hij tot het vermoorden van kleine kinderen. In welke vorm hij ook in de films te zien was. Levens, dood of als geest hij weet de mensen bang te maken.

Latest Reviews

Ook interessant
Is het erg dat de X-Men franchise stopt?