Bron: Pixabay & methodshop

Ik ben bn’er moe!

De televisie makers hebben er voor gezorgd dat ik bn’er moe ben!

De televisie makers hebben er voor gezorgd dat ik bn'er moe ben!
Bron: GIPHY | Ik Hou van Holland

Vandaag de dag lijken de televisie zenders niet om de bekende Nederlander heen te kunnen. Om de kijker nar zich toe te trekken, worden de bekende gezichten gebruikt voor de kijkcijfers. Omdat er programma’s bij blijven komen, ben ik als kijker al een tijd geleden afgehaakt. In dit bericht leg ik uit waarom ik bn’er moe ben.

Op een willekeurige vrijdag of zaterdagavond kan je zappen langs NPO 1, RTL 4 of SBS 6 en daar staan een aantal bekende Nederlanders klaar om jou te vermaken. Natuurlijk draait het om de promotie van de persoon zelf. Over het algemeen hebben zij wat te verkopen/promoten. Denk aan een ander televisie programma, muziek of film.

Daar komt bij dat het negen van de tien keer de gezichten van de zender zijn te zien. Zodat je voor een andere televisie avond wordt klaar gestoomd. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik Hou van Holland‘. Het spelletjes programma is met Linda de Mol mee verhuisd naar SBS 6. Nu het programma daar wordt uitgezonden, zie je dat een deel van de spelers bij de Talpa familie hoort.

Zelf ben ik bij het programma ‘Jongens Tegen de Meisjes’ geweest. Waarbij ook een groep bekende Nederlanders aanwezig was. Op televisie moet het allemaal als heel gezellig overkomen. Alsof jij bij de Chantal Janzen’s en Linda de Mol’s op visite komt. Dat is van begin tot eind gemaakt. Er worden maskers opgezet om alles zo gezellig en lacherig mogelijk te maken. Toen ik daar getuige van was, ben ik anders naar dit soort programma’s gaan kijken. Waardoor ik al snel begon met het bn’er moe worden.

Een overkil aan bekende gezichten en C en D sterren hebben mij de das om gedaan

Een overkil aan bekende gezichten en C en D sterren hebben mij de das om gedaan
Bron: GIPHY | Expeditie Robinson

In programma’s als ‘Expeditie Robinson‘ zitten mensen die vele niet eens kennen. Dat kan in sommige gevallen positief zijn. Voor mij werkt het niet op die manier. Ik denk dat de televisie makers op een punt zijn beland dat de echte bekende Nederlanders zich niet voor ieder karretje laten spannen. Mocht er iets te promoten zijn, dan zijn de grote talkshows of RTL Boulevard’s of Shownieuws programma’s in het vizier.

Een Marco Borsato of andere bekende Nederlander doet het opdraven niet voor niets. Met andere woorden, de A en B sterren zijn afgewerkt en nu zijn de C en D sterren aan de beurt. Waardoor er een blik met mensen is los getrokken, die voor vele onbekend is. Of ergens in een ver verleden mee hebben gedaan met een talentenjacht of reality programma.

Als ik tegenwoordig televisie kijk, dan is het dat meestal met onbekende mensen. Wat wel valt is dat zij na een seizoen als bekende Nederlanders worden behandeld. Kijk alleen maar naar ‘Chateau Meiland‘. Martien wordt op dit moment op handen gedragen. Het liefst komt hij bij alle programma’s opdraven.

Dat is leuk voor nu, alleen probeer ik zo min mogelijk naar de optredens van Martien te kijken. Je krijgt samen met het tweede seizoen een overkil aan de bekende reality ster. In Nederland ben je even leuk, tot dat je te veel op televisie komt. Ook de programma’s als ’24 uur in de E.R.’ weet mij te boeien. De onbekende mensen en de dagelijkse sleur. Ik ben echt bn’er moe, en dat zal voorlopig ook niet over zijn. Ik blijf lekker kijken naar de onbekende Nederlander of reality programma.

Latest Reviews

Ook interessant
televisie
Is Praat Nederlands Met Me een kijkcijfer hit?