In 2019 draait het om de streamingdiensten

De strijd tussen de streamingdiensten gaat in 2019 pas echt van start

De kristallenbol kan weer op tafel, want 2019 is begonnen. Een nieuw jaar bied vele kansen, en dat hopen de verschillende filmstudio’s ook te pakken. Zij gaan er alles aan doen om jou als kijker op zo veel mogelijke manieren te bereiken. Naast de bioscoop, zijn er meer mogelijkheden. Dat is ook direct de trend van 2019, want in dat jaar draait alles om de streamingdiensten.

In mijn terugblik blog over het jaar 2018, had ik het er al over. De verschillende streamingdiensten maken zich namelijk klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Nu lijken Netflix en Videoland redelijk bestemd te zijn tegen wat concurrentie. Toch kunnen er rake klappen gaan vallen in 2019.

Want niet alleen de streamingdiensten moeten een stap harder zetten. Van verschillende kanten wordt gezien wat voor succes je als bedrijf kan hebben. Daar haken televisiezenders, filmstudio’s en andere entertainment bedrijven het komende jaar maar als te graag op in.

Apple - De strijd tussen de streamingdiensten gaat in 2019 pas echt van start
Bron: The Verge | Apple

Zoals Apple, de geruchten en nieuwsberichten werden al gretig op het internet gedeeld. Nu moet je voor een serie of film apart betalen. Volgens de geruchten zou Apple vorig jaar meer dan een miljard dollar hebben geïnvesteerd om eigen originele content. Er zouden twintig series in productie zijn gegaan. Zij willen natuurlijk niet onder doen aan Netflix of de nog te lanceren Disney+.

2019 is het jaar dat Apple, Warner Bros en Disney de streamingdiensten lanceren

Daar kwam bij dat gebruikers van Apple-apparatuur, zoals iPhone, iPad en Apple TV, mogelijk gratis toegang krijgen tot het aanbod. Naast de originele series kunnen gebruikers ook abonnementen afsluiten voor andere diensten, zoals HBO. Hiermee krijgen zij toegang tot titels als ‘Game Of Thrones’ en ‘Ballers’. Het aanbod van diensten zal verschillen per land, omdat niet iedere dienst overal beschikbaar is.

De vraag is ook of Apple de dienst na Amerika ook in Nederland gaat lanceren. Want tot nu toe lijkt het erop dat de dienst in honderd landen gelanceerd gaat worden. In Amerika wordt de Apple’s streamingdienst in de eerste helft van 2019 gelanceerd, waardoor zij de concurrenten Warner Bros en Disney voor lijken te zijn.

Warner Bros - De strijd tussen de streamingdiensten gaat in 2019 pas echt van start
Bron: Geektyrant | Warner Bros

Warner Bros is al bezig om de superhelden genre een boost te geven met de DC Universe streaming service. Tot nu toe werd de serie ‘Titans’ gemengd ontvangen. En de serie die daar verder mee moet gaan staat al klaar. De serie ‘Doom Patrol’ neemt het stokje over. Tot op heden heeft Warner Bros weinig los gelaten over mogelijke titels van series of films voor de te lanceren streamingdienst. Wel is duidelijk dat de kluis van de filmstudio bij de dienst in de catalogus komt te staan. Om een abonnement af te sluiten, moet je flink in de buidel tasten. Een abonnement zou richting de twintig euro gaan.

Wat Disney anders doet dan de andere streamingdiensten, is dat zij voorzichtig bekend maken wat er online gaat komen. Zo wordt het voor een groot publiek duidelijk of zij een abonnement moeten gaan afsluiten of niet. Het is allemaal toekomst kijken, want Disney+ komt pas eind 2019 naar Amerika.

Disney heeft van de streamingdiensten het meest los gelaten over de plannen

Disney heeft van de streamingdiensten het meest los gelaten over de plannen
Bron: Thurrott.com | Disney+

Nu is Disney verdeelt als het gaat om de franchises. Ga er vanuit dat alles uit de kast wordt gehaald om jou aan een abonnement te krijgen. Van originele series en films van onder andere Marvel, Lucas Film, Pixar, Disney Animation Studio’s en de live action films. Daarnaast zal de streamingdienst vol staan met films van jaren geleden gemixt met de films van 20th Century Fox.

De strijd om de kijkers en abonnementen bij de streamingdiensten gaat in 2019 van start. Voordat de de nieuwe streamingdiensten worden gelanceerd, zal er genoeg worden gedeeld. Om de mogelijke abonnee enthousiast te krijgen, maar vooral voor te bereiden van wat er komen gaat. Bij welk diensten zou jij een abonnement afnemen?

Latest Reviews

Ook interessant
Rupauls Drag Race review
Vander Von Odd laat horror regelmatig terugkomen