Bron: De Filmfreak & Filmdepot | In Fabric

In Fabric Review

Reader Rating0 Stemmen
0
6.3
Wat kan een vervloekte rode jurk aan richten?
  1. Na de film festivals laat In Fabric in Nederland zien wat voor schade een rode jurk kan aanrichten
Na de film festivals laat In Fabric in Nederland zien wat voor schade een rode jurk kan aanrichten
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | In Fabric

Vanaf 5 september draait de horror, thriller maar ook komedie ‘In Fabric’ in de Nederlandse bioscoop. Ik had de mogelijkheid om de film van te voren te bekijken, en na het zien heb ik mijn mening klaar over de film. In de recensie ga ik in op de verschillende onderdelen van de film. Wil jij jouw mening achterlaten? Dat kan onder dit bericht. Ik ben benieuwd welk cijfer jij de film geeft.

In Fabric is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist.

Toen ik begon aan de film ‘In Fabric’ had ik verwacht dat het van begin tot het eind een horror film zou zijn. De trailer liet mij zien dat het om één karakter ging, en zij zou ervaren wat de jurk kon veroorzaken. Dat was niet het geval, want er zaten een aantal scenes bij waar humor en thriller elementen in terug kwamen.

De balans in karakters en horror had beter gekund

De balans in karakters en horror had beter gekund
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | In Fabric

Zelf had ik meerdere karakters in het verhaal geschreven of het verhaal bij één karakter gelaten. Voor mij voelde de film ‘In Fabric’ aan alsof men meer van plan was, maar vanwege tijd of misschien geld niet verder kon. Zodat zij er kozen om er op een bepaald moment een punt achter te zetten. Ik zag de potentie van de film zeker tijdens het kijken, alleen had ik het geval dat de makers zich in hielden of niet verder konden.

Denk bijvoorbeeld aan de scenes waarbij de horror je de stuipen op het lijf moesten jagen. Die vielen wat mij betreft erg tegen en waren te kort. Als Peter Strickland er voor zou kiezen om hier verder op in te zoomen, hadden bepaalde scenes verder uitgewerkt kunnen worden.

Misschien kwam bij mij niet alles goed over, toch had ik wel door dat de jurk voor een bepaalde verandering in het leven van de slachtoffers zorgde. Alles wat er om hen heen gebeurde verslechterde. Waardoor de banen op het spel stonden en de kleinste dingen als heel erg werden gezien. Zoals naar het toilet gaan voordat je bent uit geklokt. Of de sleur op het werk of thuis werd erger.

Zoals ik hierboven al beschreef, had ik het idee dat ‘In Fabric’ van begin tot eind een horror film zou zijn. Daarom moest ik aan het begin mijn verwachtingen bij stellen. Toen dat was gebeurd, kon ik met een andere blik naar de film kijken. Want de ene scene liep over in een ander. Waarbij de humor, horror en thriller elkaar afwisselde.

Ga met In Fabric terug naar de jaren ’70

Ga met In Fabric terug naar de jaren '70
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | In Fabric

De verschillende elementen en de drie verschillende slachtoffers van de rode jurk, zorgde er voor dat het een vreemd verhaal werd. Ik was net gewend aan Sheila. Wat ik wel goed en tegelijkertijd vreemd vond, waren de dames en heer van het warenhuis. Mocht ik hen tegenkomen tijdens het winkelen, dan zorg ik ervoor dat de uitgang zo snel mogelijk in zicht is. Want als de rode jurk jouw als slachtoffer heeft uitgekozen, zit jij er aan vast!

Wat Peter Strickland heel goed heeft gedaan, is het terug brengen van de jaren ’70. Van de kleding, kleding catalogus, muziek, effecten tot en met het in beeld brengen van scenes. Alles ademt het bekende decennia. Toen was ik er nog niet, maar voor mij om met een film als ‘In Fabric’ terug te keren, was heel leuk.

De film ‘In Fabric’ is een film dat je moet zien als jij regelmatig naar arthouse films kijkt. Voor mij was het soms lastig om bepaalde betekenissen of elementen op een goede manier te herkennen. Dit is ook geen film dat je zonder na te denken kan gaan kijken. Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld, geef ik ‘In Fabric’ een Mocht jij de film in de bioscoop willen zien? Dat kan vanaf 5 september.

In Fabric Review
Regisseur Peter Strickland laat met In Fabric zien hoe een vervloekte rode jurk voor schade kan aanbrengen bij de slachtoffers. Met de nodige humor en thriller weet Strickland terug te gaan naar de jaren '70. Een arthouse film dat voor de fans is gemaakt.
Het Verhaal
6
Acteer werk
6.5
Regie
6.5
Het einde
6
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
De film In Fabric ademt de jaren '70
De afwisselende horror, thriller en komedie scenes
De invloed van de rode jurk was goed merkbaar
Minpunten
Opbouw van de film
De horror scenes hadden intenser gemogen
6.3
Wat kan een vervloekte rode jurk aan richten?

Latest Reviews