On Demand Review

In The Flesh

On-Demand-Review

De BBC serie In The Flesh kan je gaan bingewatchen bij Netflix

In The Flesh

The Walking Dead is één van de bekendste en populairste series die zich focust op zombies.
De BBC maakte in 2013 de mini serie In The Flesh. Dat was een groot succes en er volgende een tweede seizoen.
Helaas is er na de zes afleveringen die het tweede seizoen heeft een einde gekomen aan de serie.

Dat mag de pret niet drukken, want nu is In The Flesh te zien bij Netflix. Het eerste en tweede seizoen kan je in negen uur helemaal zien.
Waarom is dit een serie die je gezien moet hebben? Ik geef je na de trailer en het verhaal van In The Flesh een aantal redenen om heel snel te gaan kijken.

Dit is In The Flesh

Kieren is een tiener met PDS (Partially Deceased Syndrome). Tijdens de zombie apocalyps is hij opgestaan uit de dood. Na een lange behandeling en flink wat medicijnen mag hij weer terug naar huis. Vier jaar na de apocalyps is het dorp waar hij vandaan komt nog niet klaar voor de terugkeer. Hij is niet de enige zombie die terug gaat naar zijn oude leefomgeving. Weet Kieren zich staande te houden in het oude dorp en kan hij omgaan met alle veranderingen?

Dit zijn de redenen om In The Flesh te gaan kijken

De zombie serie van BBC Three laat een andere kant van zombies zien dan dat je tot nu toe gezien hebt.
Je ziet de menselijke kant van de zombies en de serie probeert te laten zien dat er genoeg emoties te zien en voelen zijn bij de mensen die zijn opgestaan uit de dood.

De muziek die tijdens de 9 afleveringen van beide seizoenen langs komt is heel toepasselijk.
Het gaat over de dood maar ook over het leven dat niet mee werkt. Er is ook aan de humor gedacht. Want naast de serieuze toon is er genoeg te lachen om de personages en de interacties die de gezinsleden of de andere mensen hebben met Kieren.

De serie In The Flesh is ook een riskante serie. Het geeft hints over een vermeende homo relatie.
Waar de makers laten zien dat de ene persoon het accepteert en ook zijn leven geeft voor de ander. Maar de ander heeft veel moeite om het te accepteren en ook al hij terug komt als zombie.

Mijn Conclusie

Als je wilt zien hoe zombies terug komen in het ‘normale’ wereld en dat het niet direct draait om agressie dan moet je In The Flesh gaan kijken. De invalshoek is verfrissend en leuk om te zien dat het ook werkt. Het is niet dat je veel moet zien om mee te kunnen praten want de twee seizoenen zijn kort, maar zeker de moeite waard.

Latest Reviews