Inside Out [Review]

MOVIES

Deze film draait al een tijdje in de bioscopen en op dit moment kan je de film nog in enkele bioscopen zien.
Ik ben er geweest en moet zeggen dat ik altijd wel hoge verwachtingen heb van Pixar.
Zeker na alle films die ze gemaakt hebben weten ze de lat heel hoog te leggen voor zowel zichzelf als voor de andere studio’s die animatie maken.

Inside Out laat zien wat er gebeurt in het hoofd van de jonge Riley als ze halsoverkop moet verhuizen van een klein dorp naar het grote San Fransisco.
De vijf emoties van het meisje, Joy, Fear, Anger, Disgust en Sadness, proberen haar zo goed en kwaad als ze kunnen door de nieuwe situatie heen te leiden.
Maar terwijl Joy altijd de overhand had, krijgen de andere bewoners van Rileys hoofd nu een stuk meer te doen.

Wat ik heel mooi vond aan het verhaal is dat je heel veel dingen herkent wat er in deze film gebeurd. De visuals zien er goed uit en het is ook heel logisch.
Tijdens het kijken van deze film was ik heel erg bezig met wat erin mijn hoofd zit. En welke emotie er bij de overhand heeft.
De onderdelen van bijvoorbeeld Fantasieland, Droomland, het Onderbewuste of de vergetelheid zijn heel herkenbaar en op zo’n manier gemaakt dat ik daar echt de humor in van kan zien.
De makers van de film hebben er weer goed aangedaan om een goed verhaal te vertellen de dubbele laag die ze erin hebben verwerkt is heel goed bedacht.

Het enige wat ik niet zo leuk vond is dat de film er heel erg op aanstuurt dat Riley op een punt van haar leven komt dat de puberteit er toch in begint te sluipen.
Daar ben ik aan het begin toch echt op een verkeerd spoor gezet.
Van mij hadden ze het verhaal best mogen uitbreiden dat je ook vaker in andermans hoofden kon kijken hoe die emoties te werk gaan.
Het gebeurde wel soms bij Riley d’r ouders, of een jongen die ze dan leert kennen.
Misschien voor een deel 2 opties om verder te gaan?!

Met de film laat Pixar maar weer zien dat ze een goede studio zijn waarbij je alles kan verwachten van een film.
Een goed verhaal, goede visuals, herkenbare boodschappen die ze mee geven. Waarbij ze mij 3x te pakken hadden en dat ik zat te huilen in de bioscoop.
Maar het verhaal is voor zowel jong als oud goed te volgen.
Dus zeker een aanrader om te gaan bekijken. Draait hij niet meer in de bioscoop?
Wacht dan tot de DVD uit is en ga hem dan zeker kijken!

Latest Reviews