Irritatie rondom de herhalingen tijdens de zomerstop

De zomerstop zorgt voor heel veel herhalingen op de Nederlandse televisie

Het is begin juni en je merkt dat de televisiezenders zich aan het voorbereiden zijn op de zomerstop. Dit jaar geen EK of WK van het voetbal en dat betekend dat je langer moet wachten voordat er nieuwe programma’s op televisie te zien zijn.

Hoe gaat de publieke omroep om met de zomerstop?

De publieke omroep laat een aantal presentatoren heel vroeg op vakantie gaan. 19 mei was Matthijs van Nieuwkerk voor het laatst te zien met De Wereld Draait Door. Hij zal in september terug komen en mag zo’n vier maanden gaan uitrusten.
Zijn et Nederlanders die vanaf half mei al zomervakantie hebben? Volgens mij niet, waarom gaat de talkshow niet door tot eind juni?

Afgelopen vrijdag nam Pauw afscheid van de late avond zodat Eva Jinek het stokje kan overnemen. Het is nog vroeg om een zomerstop te beginnen want het is officieel nog geen zomer. Eva Jinek gaat nog even door, waarschijnlijk tot eind augustus zodat je bij de NPO1 niet zonder late night talkshow komt te zitten.

Herhalingen tijdens de zomerstop

RTL gaat op z’n eigen manier om met de zomerstop

RTL4 pakt het anders aan. Zij laten Humberto Tan pas eind juni met vakantie gaan. In juli en Augustus neemt Beau het over. Alleen hij begint om 21.30 uur en gaat door tot 23.00 uur. Dan is RTL Boulevard aan de beurt om je bij te praten over het laatste entertainment nieuws. Dit alles valt onder de noemer RTL Summer Night.

Hartstikke leuk dat RTL iets uit probeert, alleen doen zij dat nu ook. Alleen negatief.
Het nieuwe seizoen van de Vorst ziet Sterren werd met veel bombarie bekend gemaakt. De eerste aflevering was nieuw, en de rest waren herhalingen. Waarom nu al herhalingen uitzenden? Mensen kijken gewoon televisie.

Ik snap dat televisiezenders herhalingen uitzenden in de zomer. Een groot gedeelte van Nederland is op vakantie, alleen zijn er ook mensen die ’s zomers moeten werken en daarna vakantie hebben.
Dat soort mensen moeten het doen met herhalingen en wachten tot september. Mijn enige vraag is: Zenderbazen, willen jullie een beetje rekening houden met de mensen die ’s zomers thuis zijn? En niet alleen herhalingen uitzenden?

Latest Reviews