De serie Insatiable werd voor de release met de grond gelijk gemaakt, maar is de serie daadwerkelijk zo slecht al men zegt?
Bron: Annette Brown & Netflix | Insatiable

Is de Netflix serie Insatiable zo slecht als wordt gezegd?

De serie Insatiable werd voor de release met de grond gelijk gemaakt, maar is de serie daadwerkelijk zo slecht al men zegt?

De makers van Insatiable gooien de humor op satire, maar komt dat wel zo over?
Bron: Tina Rowden & Netflix | Insatiable

Toen de trailer van ‘Insatiable’ uit kwam, waren de kritieken niet mals over de beelden. Want de serie zou aan fat shaming doen. Een gedeelte van de reageerders wist te benoemen dat je moet wachten tot dat de gehele serie kon worden gestreamd. Een aantal weken later ben ik eindelijk zover met het bekijken van de serie.

Daarom wil ik de verschillende onderwerpen die in de afleveringen voorbij komen. Want het draait nu niet alleen om het fat shaming, want er is genoeg humor en andere scenes waar mensen zich druk om kunnen maken. Daarom een kleine opsomming van de positieve en negatieve punten van de serie. Zodat je er achter komt of de serie ‘Insatiable’ daadwerkelijk zo slecht is als dat wordt gezegd.

Als het aan de rest van de pers en recensenten ligt dan is het één van de slechtste serie die het afgelopen jaar door Netflix is gelanceerd. Toch ben ik het daar niet helemaal mee eens. Als ik de mening van de kijkers op de sociale media mag geloven is er ook genoeg om van te genieten. Dus ga niet alleen van de mening die in de recensies staat uit. Ga zelf kijken en vorm je oordeel. Niemand kan bepalen wat jij leuk vindt om naar te kijken.

voordat je naar een aflevering van de nieuwe Netflix serie gaat kijken, moet je niet al te hoge verwachtingen hebben. Het is een serie dat je wilt vermaken. De makers hadden geen plannen om een informatieve serie te gaan maken. Heel kort door de bocht gezegd is ‘Insatiable’ een serie waar jij zonder al te veel nadenken naar kijken. Voor sommige kijkers past de serie in de categorie ‘guilty pleasure’, omdat de serie alle kanten op gaat. En van een beetje vreemd naar heel bizar kan gaan.

De makers van Insatiable gooien de humor op satire, maar komt dat wel zo over?

Is de Netflix serie Insatiable zo slecht als wordt gezegd?
Bron: Tina Rowden & Netflix | Insatiable

Als je wat dichter op de serie ‘Insatiable’ inzoomt zie je dat de serie onderwerpen als: pesten, seksualiteit, zelfmoord, ongewenst gedrag, sexting, beschuldiging van ongewenst gedrag en wraak bespreekt. Met de opsomming hierboven ben ik waarschijnlijk nog onderwerpen vergeten te melden. Daarmee lijkt de serie zichzelf niet al te serieus te nemen, terwijl zij van deze onderwerpen satire maken.

Als ik naar de serie ‘Insatiable’ kijk, heb ik niet het idee dat dit voor mij heel beledigend is. Toch kan ik mij voorstellen dat mensen het erger vinden dan wat er in de trailer werd getoond. Toen ging het er vooral om, dat iemand alleen aantrekkelijk kon zijn als diegene dun was. Gaan de makers met de humor te ver? Ik denk zelf van niet, je moet tegen een grapje kunnen. Alleen is de vraag hoe persoonlijk mensen dit opvatten.

Gaat de serie Insatiable te ver of zijn mensen tegenwoordig te snel persoonlijk geraakt?

Vandaag de dag vatten mensen iets heel snel als een persoonlijke aanval op. Het wordt tijd dat mensen wat relaxter naar bepaalde onderwerpen kijken. Neem het voorbeeld van ‘De Luizenmoeder‘. Daar werden genoeg onderwerpen besproken die voor vele Nederlanders als ‘te ver’ kon worden bestempeld. Toch werd de serie de hemel in geprezen. Daar was groot gedeelte van de Nederlanders het eens dat het moest kunnen. Ook werd er gesproken over ‘dat er eindelijk een serie was die dit soort grappen durfde te maken’.

Mijn conclusie is dan ook dat de serie op bepaalde vlakken misschien te ver kan gaan. Toch kunnen en mogen smaken verschillen. Neem de serie ‘Insatiable’ niet te serieus. Ook al is het lichtelijk gebaseerd op het leven van de regisseuse, dat wilt niet zeggen dat het mijlen ver van de werkelijkheid af staat. Het is een fictief verhaal, waar situaties gebeuren dat te bizar is voor de realiteit.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
How to make a amazing cake?