Is de serie Sex Education er één dat je moet hebben gezien?
Bron: Sam Taylor & Netflix | Sex Education

Is de Netflix serie Sex Education een hit?

Is de serie Sex Education er één dat je moet hebben gezien?

Is de serie Sex Education er één dat je moet hebben gezien?
Bron: John Hall & Netflix | Sex Education

Om direct op de vraag van de titel te antwoorden. Ja! De Netflix serie ‘Sex Education’ in volgens mij een serie dat je moet hebben gezien. Anno 2019 kan en mag steeds minder, omdat het voor een bepaalde doelgroep niet geschikt zou zijn. Met deze serie laat de on demand dienst zien dat een serie juist voor de nodige openheid kan zorgen. Hieronder ga ik in op de elementen van de serie die mij op een positieve manier opvielen.

De streamingdienst Netflix staat bekend om de manier waarop zij bepaalde scenes in beeld kunnen brengen. Zij hebben de mogelijkheid om een stap verder te gaan dan dat televisie zenders als NPO, RTL 4 en SBS 6 kunnen gaan. Nu zijn er bepaalde scenes te zien in series, maar in ‘Sex Education’ draait het om de seksualiteit en alles wat daar bij komt kijken. Waardoor je niet om bepaalde scenes heen kan.

‘Sex Education’ is in de titel al recht voor z’n raap, en dat is tijdens het kijken van het eerste seizoen niet anders. Wanneer er over een bepaald probleem wordt gesproken, dan schroomt de serie niet om bepaalde ongemakkelijke seksuele scenes in beeld te brengen. Van een vrijpartij dat mis gaat tot en met een mastrubatie scene van mannen en vrouwen. Als je dit met bijvoorbeeld je ouders gaat kijken, kan dat voor de nodige ongemakkelijke situaties zorgen.

De verschillende karakters in Sex Education maken de serie tot een hit

Is de serie Sex Education er één dat je moet hebben gezien?
Bron: Sam Taylor & Netflix | Sex Education

Zelf vond ik het geweldig dat deze serie op een serieuze maar toch een grappige twist de problemen en andere zaken van de jeugd in kaart weet te brengen. Zodat je als puber of volwassenen ziet hoe iedereen op een eigen manier te maken krijgt met bepaalde vooroordelen en problemen. Dat wordt in ‘Sex Education’ op zo’n realistische manier in beeld gebracht, dat er voor iedere kijker een karakter is om zich mee te vergelijken. Misschien niet op zo’n heftige manier.

Wat vooral helpt zijn de acteurs en actrices die in ‘Sex Education’ zijn te zien. Want een aantal bekende gezichten als Asa Butterfield en Gillian Anderson spelen de hoofdrol in de Netflix serie. De moeder en zoon in de serie, weten genoeg drama en emotie erin te leggen. Zodat je een geheel persoon ziet en geen twee dimensionaal karakter wordt neer gezet.

Van begin van de eerste aflevering tot aan het laatste minuut van ‘Sex Education’ heb ik genoten. Het is leuk, humorvol maar met een serieus randje. Een tweede seizoen zou ik zeker kunnen waarderen, waar de verhaallijnen verder verteld kunnen worden. Ga het eerste seizoen kijken bij Netflix, wanneer je voor een leuke serie dat over relaties en seks gaat wilt zien.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Tina Turner – What’s Love Got To Do (Zimmer Rework)