Is de spin-off Chantal Komt Werken een hit?

In Chantal Komt Werken zijn de onbekende Nederlanders aan de beurt om de schijnwerpers te staan

In Chantal Komt Werken zijn de onbekende Nederlanders aan de beurt om de schijnwerpers te staan
Bron: Gids.tv & RTL | Chantal Komt Werken

De agenda van Chantal Janzen puilt de komende tijd uit. Er staan een hele hoop programma’s en series op het programma. Met ‘Kees en Co‘, ‘Dancing With the Stars’, ‘All Together Now’, ‘The Voice of Holland’ en een gastrol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Toch heeft zij de tijd gevonden om met een nieuwe programma te komen, namelijk: Chantal Komt Werken.

Het programma vond zijn oorsprong op het online platform van de presentatrice ‘&C’. De korte filmpjes werd zo enthousiast ontvangen dat de overstap naar RTL 4 een kwestie van tijd was. Donderdag was het zover, en de eerste aflevering van ‘Chantal Komt Werken‘ werd uitgezonden.

Op Videoland kan je een week vooruit kijken, waardoor ik de eerste twee afleveringen heb kunnen bekijken. Ik vind het concept van het programma heel erg leuk. Je krijgt te zien hoe andere Nederlanders hun geld proberen te verdienen. Van in de bouw, de Efteling, brandweer of een volkszanger. Alles leek mogelijk te zijn voor de presentatrice.

Voor de makers van het programma ligt de taak om het interessante maken en houden voor de kijker. Toch lijken zij daar niet al te veel voor te doen. Want Chantal Janzen neemt haar persoonlijkheid mee, en laat de mensen over bepaalde grenzen gaan. Door bijvoorbeeld onder werktijd zelf in een attractie te stappen of de bouwkeet van een likje verf te voorzien.

De humor van Chantal zorgt dat mensen buiten de comfortzone worden gezet

De humor van Chantal zorgt dat mensen buiten de comfortzone worden gezet
Bron: AndC | Chantal Komt Werken

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Chantal een mannetje. Wanneer zij aan het werk is, zorgt zij voor de nodige input om iets makkelijker of aangenamer te maken. Voor twee medewerkers van de Efteling zorgde zij voor steppen en bij de volkszanger zorgde zij dat de reis naar het optreden wat aangenamer werd.

De afgelopen jaren wat Chantal te zien met ‘Chantal Blijft Slapen’, waarmee Chantal haar persoonlijkheid inzette om in het leven van bekende Nederlanders te kruipen. Het trucje dat zij hiervoor in de herhaling gooide is bij ‘Chantal Komt Werken’ terug. Zij probeert voor spraakmakende televisie te zorgen.

Waarbij de onbekende Nederlander een grap of een andere opmerking naar zijn/haar hoofd krijgt. Waarbij Chantal hoopt dat de andere mensen met haar mee gaan, en los gaan voor de camera. Vooral de aflevering dat zij werkzaam was bij de Efteling vond ik heel leuk, want de medewerkers gingen tot het gaatje. Wat heel vermakelijk is om naar te kijken.

Ik ben benieuwd naar de andere afleveringen van ‘Chantal Komt Werken’. Want Chantal blijft zichzelf in welk programma dan ook. Nederland is de presentatrice nog niet zat, want de eerste aflevering werd door 1,3 miljoen mensen bekeken. Een mooie start, en hopelijk houdt RTL 4 deze cijfers de komende weken nog vast.

Volgende
Us Review

Latest Reviews

Ook interessant
Meest beken films en series bij Netflix in 2018