Bron: Dodi Achmad & Unsplash

Is Disney Plus de Netflix-killer?

Met al de streaming diensten is de grote vraag: Is Disney Plus de Netflix-killer?

Bron: Netflix

Nu Disney Plus door bijna heel Nederland is omarmt, lijkt de grote voorganger te worden overgeslagen. Waar de mensen bij Netflix met samen geknepen billen naarr zitten te kijken, is of mensen hen links laten liggen. In de blog wil ik een aantal feiten op een rij zetten. Om erachter te komen of de nieuwe streaming dienst Disney Plus de Netflix-killer is?

Laat ik eerst de grote verschillen tussen de diensten op een rij zetten. De content van Netflix is heel divers. De streamingdienst wist vanaf de start en met de groei een aantal deals te sluiten met filmstudio’s. Waardoor zij het voor elkaar hebben gekregen om een diversiteit aan films en series te kunnen aanbieden.

Het grote nadeel is dat je als abonnee moet bijhouden wat er op staat en wanneer de content er vanaf wordt gehaald. Daarnaast heeft Netflix ook met verschillende namen en bedrijven een deal kunnen sluiten om nieuwe content te maken. Denk aan Bryan Murphy en de Jim Henson Company. Waardoor zij bekende namen en merken in kunnen zetten om een groot publiek aan te spreken.

Het grootste voordeel is dat Netflix probeert om de samenleving over de hele wereld te weerspiegelen. Niet alleen door live action series en films, maar ook door animatie, documentaires en concerten. De streamingdienst probeert vooruitstrevend te zijn door de LGBTQIAP+ gemeenschap in de spotlight te zetten. Maar ook door series uit Azië, Europa, Amerika en Zuid-Amerika want te bieden. Zo is er voor ieders wat wils te zien.

Hoe pakt Disney het aan met de nieuwe streamingdienst?

D23 Expo: Disney Plus
Bron: D23Press.com | D23 Expo: Disney Plus

Dan Disney Plus, want de mouse house heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om een grote catalogus aan films bij elkaar te verzamelen. Met de films, maar vooral de merken, probeert Disney voor de grote franchises te gaan. Marvel, Star Wars, National Geographic en 20th Century Fox moeten voor een nostalgisch gevoel gaan zorgen.

Dat in combinatie met de grote franchises willen zij vooral de gezinnen/families bereiken. Dat zowel de kinderen als de volwassenen met plezier naar Disney Plus gaan kijken. Daar haakt de nieuwe dienst vanaf 12 november met originele content maar al te graag op in. Daarbij zet Disney niet in om diversiteit. Tot nu toe lijkt de LGBTIAP+ gemeenschap niet voor te komen.

Daar zal in de toekomst vast verandering in komen. Want er werd al gesproken over een serie over ‘Love, Simon‘. Alleen moet het binnen bepaalde grenzen passen, zodat het hele gezin daar naar kan kijken. Ik verwacht dat Disney met Hulu meer voor de volwassenen wilt gaan doen. Daar kan meer geëxperimenteerd en gekeken worden naar horror of een iets grovere serie.

Op de vraag: Is Disney Plus de Netflix-killer? Het antwoordt daarop is: Nee! Want beide kunnen prima naast elkaar bestaan. De diensten zijn niet hetzelfde en proberen dat ook niet te zijn. Ook denk ik dat Netflix zich ook geen zorgen hoeft te maken over Apple TV Plus. Die dienst lijkt ook tussen bepaalde grenzen te blijven. Waardoor Netflix het ruige kind van de klas kan blijven. Terwijl Disney en Apple proberen om een zo groot mogelijke groep aan te spreken.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Listed
Halloween kom je door met deze horror videoclips