Bron: Unsplash | Marvel

Is het erg dat de X-Men franchise stopt?

Dark Phoenix is gelanceerd en dat betekend dat de X-Men franchise stopt!

In 2000 begon 20th Century Fox met met uitbrengen van de ‘X-Men’ films. Het succes kon met de eerste drie films niet op, en de filmstudio bleef de ene na de andere mutant film maken. De jaren zijn verstreken en ondertussen kwam Disney kijken of zij de filmstudio over konden nemen. Dat is allemaal achter de rug, want de deal is rond. Waarmee de X-Men franchise stopt! Want Kevin Feige gaat over een aantal jaar aan de slag om de X-Men toe te kunnen voegen aan de Marvel Cinematic Universe.

Famke Janssen - Is het erg dat de X-Men franchise stopt?
Bron: GIPHY | Famke Janssen

Laat ik eerst uitleggen hoe ik anno 2019 denk over de franchise, dan leg ik later uit of het erg is dat de X-Men franchise stopt. Toen 20th Century Fox begon met het uit brengen van ‘X-Me’, ‘X2’ en ‘X-Men: The Last Stand’, kon je mij niet gelukkiger maken met de films. Dat kwam door de effecten, want ik had tot dat moment geen enkele superhelden film gezien. Zij waren mijn introductie van de superhelden wereld, daar komt bij dat Famke Janssen als Nederlandse actrice als Jean Grey te zien was.

Het voelde als Nederlands trots om haar op groot beeld in de bioscoop te zien. In de tijden na de eerste trilogie, is mijn interesse beetje bij beetje afgezwakt. Want het leek er namelijk op dat de makers en de filmstudio niet zo goed wisten wat zij met de franchise aan moesten. Er werden wel films gemaakt, alleen moest de oude cast plaats maken voor een nieuwe jonge cast. Wat ik al heel vreemd vond.

Is het erg dat de X-Men franchise stopt?

Nu ben ik zelf niet rouwig over het nieuws dat de X-Men franchise stopt, dit omdat het enthousiasme bij de films ver te zoeken is. Kijk naar Jennifer Lawrence bijvoorbeeld. Zij kreeg de mogelijkheid om rondom de release van ‘The Hunger Games‘ als Mystique de X-Men wereld binnen te stappen. Vanaf het eerste moment wordt er geklaagd over de hoeveelheid make-up en de tijd dat zij in de stoel moet doorbrengen. Het liefst speelt zij Mystique zonder alle poespas.

Rebecca Romijn - Is het erg dat de X-Men franchise stopt?
Bron: GIPHY | Rebecca Romijn

Wat ik aan de ene kant kan begrijpen, alleen is dat niet wat bij het karakter hoort. Een gedaante verwisselende vrouw, die gedurende de eerste trilogie van top tot teen in blauwe make-up rond loopt. Dat maakte het zo indrukwekkend en interessant! Alleen wist Jennifer het voor elkaar te krijgen om Mystique in één klap niet meer interessant te maken. Het werk van Rebecca Romijn was voor niets geweest.

Het is niet allemaal kommer en kwel, want de afgelopen jaren zijn er een aantal hele leuke maar ook entertainment rijke films gelanceerd. Denk aan ‘Logan‘ en de twee ‘Deadpool‘ films. De drie genoemde films hebben voor een hele hoop geld gezorgd, maar ook dat er een boost kwam in de grote franchise.

Er zijn uitzonderingen en de toekomst kan er rooskleurig uitzien

Tot nu toe is Ryan Reynolds de enige die de overstap naar Disney weet te overleven. Hij zit in een totaal andere positie. De film dat door hem zijn gemaakt, staan los van de andere X-Men films. Waardoor Kevin Feige de praat grage anti-held kan toevoegen aan de andere Marvel karakters.

Deadpool - Is het erg dat de X-Men franchise stopt?
Bron: GIPHY | Deadpool

De geruchten molen draait natuurlijk op volle toeren, omdat ‘X-Men: Dark Phoenix‘ is gelanceerd. Waarbij ook de eerste getallen worden genoemd, en wel de jaren dat het gaat duren voordat de eerste X-Men film bij Disney wordt uitgebracht. De site zegt informatie te hebben over vijf jaar, terwijl een ander zegt dat het zelfs tien jaar kan gaan duren.

Het bijzondere is dat Kevin Feige de plannen zelf weet en zo nu en dan moet bijsturen om het kloppend te maken. Tot die tijd ben ik eigenlijk blij dat Marvel de rechten in handen krijgt, want 20th Century Fox was er een lichtelijk potje van aan het maken. Daarom is het zeker niet erg dat de X-Men franchise stopt, voor nu dan tenminste.

Latest Reviews