Televisie

Is het programma Screentest een flop?

Gordon gaat samen met Robert ten Brink op zoek naar de opvolger in Screentest

Gordon gaat samen met Robert ten Brink op zoek naar de opvolger in Screentest
Bron: Superguide & RTL | Screentest

Afgelopen zondag werd het programma ‘Screentest’ voor het eerst uitgezonden bij RTL 4. Het is de bedoeling dat Robert ten Brink samen met Gordon op zoek gaan naar een nieuwe RTL collega. Oftewel de winnaar van deze talentenjacht krijgt een contract bij RTL. Een grote prijs, als je na gaat dat vele presentatoren en presentatrices graag bij de familie zender aan de slag zouden gaan.

Toch waren de eerste reacties niet heel erg positief en is de vraag of ‘Screentest’ van RTL nu al bestempeld kan worden als flop. Dat hangt er vanaf als je alleen van de kijkcijfers uit gaat of er meerdere factoren mee spelen? Laat ik de kijkcijfers bespreken, want die zijn niet al te best. De voorgaande weken stond ‘Miljoenenjacht’ met Linda de Mol nog op het tijdstip geprogrammeerd. Daar wist de zender makkelijk 2 miljoen kijkers te trekken.

Alleen lijken die de afstandsbediening te hebben gepakt om naar een andere zender de zappen. Met 434 duizend kijkers kan je niet direct een hit spreken. Toch kan het zijn dat er via RTL XL of Videoland wordt terug gekeken en daarmee de cijfers wel oplopen. Met daarop een mogelijke stijging van de kijkcijfers aanstaande zondag. Dat lijkt mij niet de gang van zaken bij ‘Screentest’.

Voor mij kwam ‘Screentest’ over als een programma, dat op zoek ging naar een nieuwe presentator. Maar dat het direct een afscheidsprogramma van Gordon was. Hij moet er samen met de jury voor gaan zorgen dat er een goede presentator tot winnaar wordt benoemd. Alleen lijkt Gordon hier de spotlight graag voor zichzelf te pakken in plaats van dat de verschillende kandidaten naar de voorgrond worden geschoven.

Er zijn mogelijkheden voor Screentest, maar de volgende afleveringen moeten dat gaan laten zien

Terwijl zij als commentaar krijgen dat er niet te veel humor moet zijn, en als je een programma presenteert met kandidaten, dat je hen ook in de spotlight moet zetten. Toch wordt dat commentaar niet gebruikt in ‘Screentest’. Daar komt bij dat een aantal kandidaten voor de nodige irritatie zorgen. Op Twitter en andere sociale media werd er flink geklaagd over hoe lollig sommige presentatoren in spe probeerden te zijn.

Nu is het pas de eerste aflevering van ‘Screentest’ dus het kan zijn dat de nieuwe presentator er nog tussen zit. Maar tot nu toe weten een aantal presentatoren mij niet de boeien. Terwijl je als zender er voor moet zorgen dat je iemand hebt die een zo groot mogelijke doelgroep weet te bereiken. De toekomst voorspelt niet veel goeds, alleen wil ik het programma nog een kans geven. Dat wordt wachten op de tweede aflevering. Heb jij naar ‘Screentest’ gekeken? Wat vond jij er van? Laat het hieronder weten wat de positieve en negatieve kanten van de eerste aflevering waren.

Latest Reviews