De strijd tussen tussen de zuiderburen wordt uit gevochten in Holland-Belgie
Bron: RTL & Sander Chamid | Holland-Belgie

Is Holland-Belgie het nieuwe Ik Hou Van Holland?

De strijd tussen tussen de zuiderburen wordt uit gevochten in Holland-Belgie

De strijd tussen tussen de zuiderburen wordt uit gevochten in Holland-Belgie
Bron: RTL | Holland-Belgie

Het programma ‘Ik Hou van Holland’ is al jaren te zien bij RTL 4 en blijft mateloos populair bij de kijkers. Toch lijkt er een nieuwe variant te zijn gekomen die vergelijkbaar is met het spelletjes programma. Het eerste uitzending wist meer dan een miljoen kijkers te trekken, alleen zakte de kijkcijfers richting de 700. De komende moeten gaan bewijzen of het net zo’n succes wordt, maar hoe zit ‘Holland-Belgie’ in elkaar. Is het daarmee te vergelijken met het Linda de Mol programma?

Net zoals bij ‘Ik Hou van Holland’ heeft het programma twee teams die het tegen elkaar opnemen. Alleen is het dit keer Holland tegen België. Waarbij Art Rooijakkers samen met Jones van Geel de teams door de opdrachten heen slepen. Aan de hand van verschillende rondes wordt er gekeken welk team meer van het andere land weet.

De teamcaptain van Nederland is Ruben Nicolai en van België is dat Louis Talpe. Je kent hem van zijn rol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ of als Mega Toby in de kinderserie. Iedere week krijgen de komedianten hulp van andere bekende landgenoten. In de eerste afleveringen zag je onder andere Britt Dekker, Katja Schuurman, Gwen van Poorten en Gerard Joling als vertegenwoordigers van Nederland.

In iedere ronde wordt er gekeken naar de kennis van het andere land. Door bijvoorbeeld nieuwsberichten, voedsel te proeven en andere benamingen voor boodschappen zien te raden. Een aantal onderdelen die er voor moeten zorgen om tot een goed resultaat te komen. De rondes zorgen er voor dat de gasten hun kennis moeten delen. Dat kan alleen maar voor een hilarische resultaten zorgen.

Weet Holland-Belgie het populaire RTL 4 programma Ik Hou van Holland van de troon te stoten?

Weet Holland-Belgie het populaire RTL 4 programma Ik Hou van Holland van de troon te stoten?
Bron: RTL & Uitzendinggemist | Holland-Belgie

Het enige is dat er alleen maar haantjes in de studio zijn. Want iedereen probeert elkaar te overtreffen met de grappen. Waarbij je op een bepaald moment genoeg hebt gezien en hoopt dat het minder wordt. Het wordt komiek tegen komiek in plaats van ‘Holland-Belgie’. Want de grappen die worden gemaakt over bepaalde uitspraken of woorden zijn al goed genoeg om hiervan een succesvol programma te maken.

Mijn conclusie is dan ook dat, ‘Holland-Belgie’ niet de vervanger is van ‘Ik Hou van Holland’. Het wordt tijd dat er een variatie komt op de zogenaamde grappige spelprogramma’s. Waarbij komedianten als teamcaptain naar voren worden geschoven, zodat de ene na de andere grap wordt gemaakt.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie
Dit was seizoen 1 van Nieuwe Buren