Source: William Rutten & RTL | I Can See Your Voice

Is I Can See Your Voice een hit bij RTL4?

RTL4 is begonnen met het uitzenden van ‘I Can See Your Voice’

De eerste aflevering van ‘I Can See Your Voice’ is bij RTL4 uitgezonden. Waarmee de zender een programma op de buis brengt, dat uit de koker komt van ‘The Masked Singer‘ makers. De donderdagavond is daarmee een muziekprogramma rijker. Er keken 954.000 mensen naar de eerste afleveringen. Tel daarbij de kijkers die uitgesteld keken, en dan zijn er meer dan 2 miljoen kijkers. Dan is het al een hit, toch? In een blog bericht, dat ik eerder online zette, had ik uitlegd hoe het programma in elkaar zit.

Daar komen natuurlijk meerdere factoren bij kijken, want de kijkers hoeven de tweede aflevering niet te zien. Dan zijn er minder kijkers en kan de stempel met ‘flop’ erop. De eerste aflevering van ‘I Can See Your Voice’ had genoeg om uit te kijken naar de tweede aflevering. Ik merkte op dat Carlo Boszhard, en de panel dat advies geven nog in rol moeten groeien.

Met een eerste aflevering, is alles nieuw. Waarmee de adviezen, vragen aan de kandidaten of grappen op de juiste plek moeten vallen. Zodat het beter tot zijn recht komt, en de aflevering tot een beter geheel maakt. Bij een programma als deze, kan je vandaag de dag niet zonder corona maatregelen. Het programma is opgenomen in de corona tijd.

Waardoor er aanpassingen zijn gedaan. Tijdens de eerste aflevering zat ik te kijken hoe het panel met bekende Nederlanders naast elkaar zit. Het duurde even voordat ik doorhad hoe de makers dat op een creatieve manier hadden gedaan. Door de bn’ers schuin naast/achter elkaar te zetten, lijkt het alsof de groep naast elkaar zit. Één van de oplossingen die heel slim zijn aangepakt.

Hoe houden het panel en de geheime zangers zich staande in het spel programma?

RTL4 is begonnen met het uitzenden van 'I Can See Your Voice'
Source: William Rutten & RTL | I Can See Your Voice

Naast het spel element, speelt het panel met bekende Nederlanders een grote rol. De grappen en opmerkingen zijn divers, en dat komt omdat het panel uit verschillende personen bestaat. Er zitten mensen met verschillende achtergronden, beroepen maar wel met televisie ervaring. Waardoor het panel goed weet wat wel en niet past. Wat mij opviel was dat vooral Fred, Marieke en Samantha aan het woord waren. Carlo moest Ronnie Flex vragen stellen om hem aan het woord te krijgen. Misschien komt de balans later in het eerste seizoen.

De groep met geheime zangers weten zich staande te houden. Voor de mensen die kunnen zingen, is het een kwestie van jezelf zijn. Er staan mensen tussen, die zich voor doen als zangers. Voor die groep is het van zo goed mogelijk acteren. Terwijl de mannen en vrouwen geen acteurs zijn. Het panel en de kandidaat gaan vragen stellen om achter de waarheid te komen, je merkt dat de niet zangers goede instructies hebben gehad.

Waardoor het voor de kijker en het panel onduidelijk kan zijn wat de waarheid is. Daarnaast is de aankleding goed, dat passend is op wat er wordt verteld. De poses waarin de geheime zangers staan, lijkt onmogelijk om dat een lange tijd vast te houden. Gelukkig kan er worden gewisseld.

Voor de kijker is het belangrijk dat de verschillende rondes goed worden uitgelegd. Dat wordt op een goede en niet ingewikkelde manier gedaan. De kijker snapt wat er gaat gebeuren. Daarnaast zijn de rondes afwisselend, waardoor het programma niet in kakt. Ik denk dat ‘I Can See Your Voice’ een groot succes gaat worden. Het was een goede start, en nu is het een kwestie van bijschaven en scoren.

Latest Reviews