Is Netflix de afvalbak van Hollywood geworden?

De filmstudio’s hebben van Netflix de afvalbak van Hollywood gemaakt

De filmstudio's hebben van Netflix de afvalbak van Hollywood gemaakt
Bron: GIPHY | Cloverfield Paradox

Sinds het begin van 2018 lijkt het erop dat de streamingdienst Netflix de afvalbak van de andere filmstudio’s is geworden. Wanneer filmstudio’s geen vertrouwen hebben in de film die zij hebben gemaakt, moeten zij er vanaf.

Voor de studio’s lijkt het een goede uitweg om op een goedkope manier de film aan Netflix kwijt te raken. Het eerste voorbeeld was: ‘Cloverfield Paradox‘.

Aan het begin van 2018 was er nog weinig over bekend, want de Universal Pictures wilde het verhaal en hoe het aan zou sluiten bij de andere ‘Cloverfield’ films voor zichzelf houden.

Rondom de Superbowl van 2018 kwam de trailer uit, maar ook de boodschap van Netflix dat de film online stond. Zodat mensen naar de streamingdienst zouden gaan om de film te gaan kijken. Een goed voorbeeld waarom Netflix de afvalbak van de grote filmstudio’s is geworden.

De filmstudio's hebben van Netflix de afvalbak van Hollywood gemaakt
Bron: GIPHY | Annihilation

Daar bleef het niet bij want ‘Annihilation‘ werd ook afgestoten door Universal Pictures. En recent werd bekend dat ‘Extinction’ in eerste instantie naar de bioscoop zou komen. Niet alleen Universal Pictures doet dit, want Warner Bros had waarschijnlijk een hit in handen. Bij nader inzien hadden zij er geen vertrouwen in.

Ik heb het over de live action versie van ‘Mowgli‘. Nu kan het natuurlijk zijn dat Warner Bros het idee heeft dat de wereld niet op een tweede live action ‘Jungle Book‘ zit te wachten. De insteek van de film is anders dan zijn voorganger, en hadden prima naast elkaar kunnen bestaan.

Dat Netflix de afvalbak van de filmstudio’s is geworden heeft zo zijn voor- en nadelen

Dat Netflix de afvalbak van de filmstudio's is geworden heeft zo zijn voor- en nadelen
Bron: IMDB & Warner Bros | Mowgli

Dat Netflix de afvalbak van Hollywood is geworden heeft zo zijn voor- en nadelen. Omdat de filmstudio’s niet weten wat zij met de film aan moeten, wordt er veel aandacht geschonken aan de transfer van de content. Want mensen hebben een trailer gezien en gaan er vanuit dat de film in de bioscoop zou komen.

Het nadeel is dat mensen met nasmaak beginnen aan de film. Want de filmstudio’s maken heel duidelijk dat zij het vertrouwen er niet in hebben. In het geval van ‘Mowgli’ zou het te donker zijn, en mensen dit niet willen zien.

Een voordeel dat de streamingdienst zelf niet zo heel veel reclame hoeft te maken om duidelijk te krijgen dat de content in de catalogus is te vinden. Daar komt bij dat het grote geld van het budget niet door hen wordt betaald. Dat hebben de filmstudio’s al gedaan.

Zelf heb ik wel het idee dat de studio’s te makkelijk een film dumpen bij de on demand dienst. De filmstudio’s moeten zelf goed nadenken over de films die zij willen maken. Maar vooral hoe de films eruit moeten gaan zien. Dat begint bij het maken van het script.

Op deze manier hoeft Netflix de afvalbak van de Hollywood niet te zijn. En kan het zich focussen om zelf goede films te gaan maken. Daar schort het over het algemeen nog aan bij de streamingdienst.

Latest Reviews

Ook interessant
Wat wilt Netflix los laten over het nieuwe seizoen in de Stranger Things 3 final trailer?
Wat laat de Stranger Things 3 Final Trailer zien?