Bron: Nhpr | The Masked Singer

Is The Masked Singer een tv hit?

Het Zuid Koreaanse programma gaat naar Amerika als The Masked Singer

In de afgelopen jaren werd er massaal gekeken naar ‘The Voice of Holland‘ en de verschillende spin-off seizoenen met onder andere ‘The Voice Senior‘. Toch is er in Amerika een nieuw fenomeen opgestaan met de titel: ‘The Masked Singer’. Het komt officieel niet van Amerikaanse bodem, maar uit Zuid-Korea. Waar je soms formats voorbij ziet komen, waarvan je direct denkt: ‘wat hebben de makers gebruikt?’. Dat was in eerste instantie ook mijn gedachten. Na het zien van de eerste Amerikaanse aflevering, bleef het hangen en ik denk serieus dat het programma heel groot kan worden.

The Masked Singer - Het Zuid Koreaanse programma gaat naar Amerika als The Masked Singer
Bron: GIPHY | The Masked Singer

Nu loop ik wat vooruit als het gaat om het programma. Want er zijn nog genoeg mensen die niet weten wat of waar ‘The Masked Singer’ over gaat. Het format is eigenlijk heel simpel. Er zijn een aantal bekende sporters, acteurs, cabaretiers etc. die een goede zang stem hebben. Maar door verschillende redenen, zoals een sport carrière, vooroordelen of niet meer bekend zijn. Het niet voor elkaar krijgen om een zang carrière van de grond te krijgen. Het klinkt heel simpel, maar dat is het zeker niet.

Wat ‘The Masked Singer’ doet, is samen met zangers en zangeressen pakken ontwikkelen, waar zij in gaan optreden. Dat kan van alles zijn. In de eerste aflevering zag je bijvoorbeeld een nijlpaard, unicorn, hert en een leeuw. In de eerste aflevering kwamen zes optredens voorbij, waarvan er twee aan elkaar gekoppeld zaten.

The Masked Singer - Het Zuid Koreaanse programma gaat naar Amerika als The Masked Singer
Bron: GIPHY | The Masked Singer

Één van de twee was het beste en mag door naar de volgende ronde. Wanneer een zanger of zangeres niet als beste uit de bus komt, komt hij of zij terecht bij de slechtste drie. Waarvan er één naar huis wordt gestuurd, en ook moet laten zien wie hij of zij is. Voordat een optreden begint, wordt er een filmpje gestart, waar in een aantal hints worden gegeven. Zodat de jury na die tijd kan gokken. In aflevering twee komen zes nieuwe zangers en zangeressen voorbij.

Lanceert Fox met The Masked Sinter een televisie hit?

Het is niet alleen maar positiviteit dat ik heb voor ‘The Masked Singer’. Want hoe leuk het programma ook is, van mij had er een andere jury mogen zitten. Het komt over alsof een vriendengroep voor de televisie zit te kijken en ongegeneerd zijn of haar mening verkondigd. Wat super goed is, is dat Fox er flink wat geld in pompt om de kostuums tot in de kleinste detail perfect te krijgen. Het ziet er rijk en prachtig uit. Waardoor je kan blijven kijken naar de meest vreemde wezens.

The Masked Singer -
Bron: GIPHY | The Masked Singer

Heel leuk zo’n talentenjacht, waar bekende mensen in te zien zijn. Al moet ik zeggen dat de onthulling tegenviel, want ik kende hem niet. Net zoals de namen die werden geroepen door de jury. Het groten deel mensen zit in de Amerikaanse sport wereld zitten of niet heel bekend zijn in Nederland. De zang is tot op heden goed, er zijn kandidaten die heel goed kunnen zingen. Tot aan middelmatig.

Waar ik direct over na ging denken, was of ‘The Masked Singer’ in Nederland zou kunnen worden uitgezonden. Het is niet voor het eerst dat bekende mensen wordt geholpen aan een zang carrière. Zoals het programma’ It Takes Two’. Het zou bij SBS 6 prima passen, alleen moeten er twee voorwaarden zijn. De productie moet tot in de puntjes worden uitgevoerd. Plus dat er interessante mensen moeten mee doen.

Latest Reviews