Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Isle Of Dogs

Isle Of Dogs Review

Als kijker krijg je bij Isle Of Dogs een variatie aan animatie te zien

Als kijker krijg je bij Isle Of Dogs een variatie aan animatie te zien
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Isle Of Dogs

In mei van dit jaar kwam de film ‘Isle Of Dogs’ uit. Een animatie- en stopmotion film waar Wes Anderson heel veel tijd in heeft gestoken. Je kent zijn vorige werk waarschijnlijk. Het gaat om de films ‘Fantastic Mr. Fox’ en ‘The Grand Budapest Hotel’. Waarbij de regisseur zijn eigen stempel op de films heeft gedrukt.

Voor de film is er blik met bekende Amerikaanse en Japanse acteurs open getrokken. Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Koyu Rankin en Akira Takayama zijn de bekendsten. In de film krijg je een mix van Japans en Engels. Waardoor het als een internationale productie over komt.

De film ‘Isle Of Dogs’ vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.

Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

De recensie van Isle Of Dogs

Je krijgt een hele rijke en tot in de details geproduceerde animatie film te zien. Het mooie bij ‘Isle Of Dogs’ is dat er voor een aantal verschillende technieken is gekozen. Van stopmotion, 2D en 3D animatie. Waardoor je het gevoel hebt dat het van begin tot het einde van de film klopt. Dat zit bij sommige scenes in de kleinste details.

De serieuze toon van de film wordt verzacht door de humor die aan ‘Isle Of Dogs’ is toegevoegd. Je krijgt als kijker te maken met een probleem, waarbij de honden ziek zijn en naar een apart eiland worden gebracht. Daar om heen krijg je scenes te zien waarbij corruptie, moord en meer voorbij komt. Alleen de lichte humor, die vooral te maken heeft met de honden, zorgt voor een goede kijk ervaring.

De recensie van Isle Of Dogs
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Isle Of Dogs

De style bij ‘Isle Of Dogs’ is heel goed doordacht en laat je in de mysterieuze en stijlvolle wereld van Azië onderdompelen. Het is tot in de details bedacht hoe iets in beeld moet komen. Van de teksten, verschillende hoofdstukken tot en met de verschillende karakters. Dankzij de goede animatie en stopmotion is het een film die heel vloeiend gaat. Bij voorgaande stopmotion films was dat wel eens anders.

Met Isle Of Dogs wordt de kijker getrakteerd op top kwaliteit animatie met volwassen humor

De makers hebben goed werk afgeleverd als het gaat om de kijker bij het verhaal te betrekken. Bij sommige scenes kan jij je voorstellen wat er gaat gebeuren. Maar over het algemeen is het mysterie goed in elkaar gezet, en krijg je verschillende veranderingen. Waardoor het interessant is en je blijft kijken.

Met Isle Of Dogs wordt de kijker getrakteerd op top kwaliteit animatie met volwassen humor
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Isle Of Dogs

Ook krijg je als kijker geen voorsprong op wat de karakters weten. Wanneer iemand Japans praat en niemand van de karakters dat kan begrijpen, dan krijg je als kijker niet te lezen/horen wat er wordt gezegd. Wat mij betreft is ‘Isle Of Dogs’ een aanrader om als animatie liefhebber te gaan kijken. Het is heel volwassen, maar neemt zichzelf niet serieus. Er is veel werk en tijd gestoken om alles in de details te verwerken. Dat zie je er aan af. Vanaf nu kan je de film huren bij onder andere iTunes.

Latest Reviews