Jamai – Genoeg Te Doen

Na jaren maakt Jamai zijn comeback met de single ‘Genoeg Te Doen’

Jamai - Genoeg Te Doen
Bron: Facebook Jamai | Jamai – Genoeg Te Doen

Voor de jongere onder de lezers zal Jamai Loman niet de zanger zijn die zij kende van een talentenjacht. Voor hen is hij een presentator die naast jurylid bij ‘Idols’ ook in de Red Room van ‘The Voice Of Holland

‘ is te zien. Toch begon het voor hem allemaal met een auditie bij de talentenjacht die de andere liet starten. Want hij deed auditie bij Idols en wiste met hakken over de sloot het te overleven. Toch was hij de underdog omdat grotendeels van de kijkers toen stemde op Jim.

Hij won en dat lanceerde in eerste instantie zijn zang carrière. Want de single ‘Step Right Up’ stond weken in de hitlijsten en iedereen wist wie Jamai was. Niet wetende dat het ook heel snel afgelopen kan zijn. Omdat hij uit de kast kwam en scoorde hij op de één of andere manier niet meer. Toch verdween Jamai niet uit de spotlight, want hij stond in een hele hoop musicals. Van ‘Doornroosje’, ‘The Wiz’, ‘Les Misérables’ tot en met ‘Miss Saigon’ en ‘Shrek’, Jamai liet zien wat hij kon.

Toen werden de musicals minder en hij ging voor RTL aan de slag, daar zag je hem al in de boven genoemde programma’s en dat doet hij heel goed. Zijn timing voor komedie kwam ook goed te pas want hij want in het programma ‘De Grote Improvisatieshow’. Waar de zanger liet zien veel zelfspot te hebben en de mensen aan het lachen te kunnen krijgen. Het bloed gaat waar het niet gaan kan, want er moet muziek worden gemaakt.

Jamai is terug met nieuwe muziek en heeft het gemaakt zoals hij dat wilde

Heel logisch, als daar je passie ligt dan blijft het terug komen. Jamai heeft het nieuwe muziek gemaakt en de eerste single is ‘Genoeg Te Doen’. Daarbij heeft hij de switch van Engelstalig naar Nederlandstalig gemaakt. Een heerlijk nummer, en het past ook helemaal in de trend van nu. De Nederlandstalige muziek is groter en sterker dan ooit. Jamai is zelf achter de piano gedoken om te componeren, te schrijven maar vooral zijn emotie en gevoel uit te drukken.

Sinds het winnen van ‘Idols’ in 2003 is er een hele hoop veranderd. Hij is ouder en wijzer geworden en heeft zichzelf leren kennen. Zoals hij zelf zegt: ‘mijn leven totaal anders, realistischer. Ik ben nog steeds aan het ontdekken wie ik ben, maar ik weet wel wie ik wil zijn. Daarom voelt het zo goed om nu een album te maken, om zonder filters en ruis te kunnen schrijven wat ik voel’.

Vanaf 23 maart kan je naar het gelijknamige album luisteren. Dit is pas een voorproefje op wat er komen gaat. Het album gaat over verlangen, verwerking en vertrouwen. En dat wordt omhult met verschillende genres van muziek. Van luister muziek tot en met dansbare pop het album heeft het allemaal. De single laat goed horen dat Jamai op een hele goede manier is terug gekomen. Het is lekkere pop muziek met een tekst dat over de gebroken liefde gaat. Want hij mist de ander niet zoals dat zou moeten.

Latest Reviews

Ook interessant
The Hitman’s Bodyguard