Movie News

James Gunn verhuist naar Warner Bros voor Suicide Squad 2

Warner Bros haalt James Gunn binnen voor het schrijven en mogelijk regisseren van Suicide Squad 2

Warner Bros haalt James Gunn binnen voor het schrijven en mogelijk regisseren van Suicide Squad 2
Bron: GIPHY | James Gunn

Toen James Gunn werd ontslagen door Marvel, was er veel drama op het internet gaande. Want de cast van ‘Guardians of the Galaxy’ wilde hem terug hebben op het nest. Alleen kon Disney daar geen akkoord voor geven. Zoals werd verwacht zouden andere studio’s de filmmaker heel graag wilde hebben. Want zij hoeven niet direct rekening te houden met content dat is gericht op kinderen of families.

Wie waarschijnlijk met het beste aanbod kwam was Warner Bros. Zij hebben James Gunn maar liefst een script schrijvers klus aangeboden. Terwijl Gavin O’Conner en Todd Stashwick samen voor het script zouden gaan zorgen. Er werd ook gewerkt aan een spin-off van de anti helden. Want Harley Quinn zou gaan samen werken met een aantal andere dames in de ‘Birds of Prey‘ film. Waarin zij samen een kind moeten gaan redden. Dit zou in eerste instantie het verhaal van de tweede ‘Suicide Squad’ film gaan worden.

Nu worden beiden heren ingeruild voor James Gunn, want hij schreef en regisseerde ‘The Guardians of the Galaxy‘ waarmee Warner Bros met een antwoord moest komen. Dat was de film met anti-helden in 2016. Je zou denken dat de regisseur en scriptschrijver een ideale kandidaat zou zijn om het stokje over te nemen. Toch zitten er een aantal haken en ogen aan. Hieronder de plussen en minnen van het aannemen van James Gunn als scriptschrijver, en met de mogelijkheid dat er hij ook de regisseur zou kunnen worden.

Laat ik beginnen met het kunstje dat Warner Bros voor de tweede keer wilt gaan doen. Bij ‘Justice League‘ wilde zij het succes van ‘The Avengers’ evenaren. Wie kon dan als beste als regisseur aan de slag gaan? Volgens Warner Bros en DC, Joss Whedon. Hij lanceerde het succes waar de superhelden van Marvel het samen opnemen tegen de slechteriken. Alleen pakte dat niet heel positief uit voor Warner Bros Studios. De fans waren niet blij met het resultaat, en laat ik maar niet beginnen over de verwijderde snor van Henry Cavill.

Weet James Gunn waar de grenzen liggen voor Warner Bros?

Weet James Gunn waar de grenzen liggen voor Warner Bros?
Bron: GIPHY | Wonder Woman

Daarom moest ik goed nadenken of dit wel de juist stap voor Warner Bros is. Want zij lijken niet te hebben geleerd van de vorige beslissing. Hoe goed zij Marvel ook proberen om na te doen, zij moeten zich focussen op hun eigen films. Nu heeft James Gunn niet de beste feeling met vrouwelijke karakters. Want Gamora zou de sterkste vrouw in het MCU zijn, alleen is daar tot nu toe weinig op beeld te zien geweest.

Daar komt bij dat er een aantal nieuwe vrouwelijke karakters worden geïntroduceerd bij de ‘Suicide Squad 2’, het zou gaan om Killer Frost of Poison Ivy. Worden zij een slap aftreksel van wat de fans in de stripboeken hebben gelezen? Dat zou jammer zijn, want deze karakters samen met Harley Quinn zou een grote verandering kunnen ondergaan.

Nu hoeft Warner Bros met de superhelden films niet direct rekening te houden met families die naar de bioscoop willen. Toch hebben zij bij ‘Wonder Woman‘, maar ook bij de binnenkort uitkomende films ‘Aquaman‘ en ‘Shazam!‘ rekening gehouden met de toon. Er wordt voor een lichtere toon dan bij ‘Batman v Superman‘ gekozen. Nu kan James Gunn daar prima tussen met zijn humor, alleen moet er wel iemand zijn die de grenzen in de gaten houdt.

Zolang James Gunn op een creatieve en toch goed kijkbare manier los gaat met de karakters, kan het voor een verassend succes gaan zorgen. Alleen is de vraag of hij weet hoever hij kan gaan. Ook moet het geen kopie worden van wat je bij Marvel hebt gezien. Daar kan een goed werkend team bij helpen. Voor Warner Bros de taak om hem daar bij de assisteren.

Latest Reviews

Ook interessant
Tegenpolen komen samen in de Netflix film Dumplin
Dumplin Review